EMEL'İN SİHİRLİ ELLERİ MALZEMELER |
1 YEMEK KAŞIĞI BİBER SALÇASI
1,5 SU BARDAĞI PİRİNÇ
2 ORTA BOY KURU SOĞAN
1/2 DEMET MAYDANOZ
1 TATLI KAŞIĞI KARABİBER(ARZU EDENE GÖRE PUL BİBER)
1 TATLI KAŞIĞI KURU NANE
1/2 ÇAY KAŞIĞI KİMYON
10 -15 ADET DOLMALIK BİBER
1/2 CAY BARDAĞI SIVI YAĞ
1 TATLI KASIĞI TUZ (salçaların tuzuna göre ayarlanabilir)
1 BARDAK SU
YAPILIŞI
SALÇALAR ORTA ATEŞTE KAVRULURKEN İNCE İNCE DOĞRADIĞIMIZ SOĞANLARI
EKLER,İYİCE :YIKANIP İYİCE SÜZÜLEN PİRİNÇİ EKLEYİP OCAĞIMIZI KAPATIYORUZ.
DOĞRANAN MAYDANOZLARI, KARABİBERİ, NANEYİ,KİMYONU,TUZUNU İLAVE
YIKAYIP AYIKLADIĞIMIZ BİBERLERİN ALT KISMINDAN DELİYORUZ .(içi çiğ kalmasın).
SONRA BİBERLERİ İÇ HARÇLA DOLDURUP PİŞİRME KABIMIZA YERLEŞTİRİYORUZ.
İSTEĞE GÖRE ÜZERİNE DOMATESLE KAPAK YAPILABİLİR.
1,5 BARDAK SU EKLEYEREK KABIMIZI PİŞİRMEYE
ALIYORUZ.
TAVAYA YAĞIMIZI BOŞALTIYORUZ ARDINDAN SALÇALARI EKLİYORUZ.
EDİP KARIŞTIRIYORUZ.
İÇ HARCIMIZ HAZIR.
20-25 DK.PİŞİRME SÜRESİ.AFİYET OLSUN.......
AFİYET OLSUN..........
0 yorum:
Yorum Gönder