1 Temmuz 2014 Salı

Merhabalar epeydir tembelliğim üzerimde post atmaz mutfağa girmez olmuştum bugün kendime artık bu kadar tembellik yeter dedim ve mutfağa girdim,Antalya sıcağın da mutfak ta olmak zor olsa da İftar için Ezogelin Çorba hazırladım. Sıcakta belki çorba ferahlatmaz ama oruçlu olunca mideyi zorlamadan tokluğa geçmek için iyi bir alternatif olur herhalde.Şimdi buyurun tarife..........
EMEL'İN SİHİRLİ ELLERİ
EMEL'İN SİHİRLİ ELLERİ

MALZEMELER

1 ÇB KIRMIZI MERCİMEK
1/2 ÇB PİRİNÇ
1/2 ÇB BULGUR
1 ADET ORTA BOY SOĞAN
1 YK BİBER SALÇASI
1 TK DOMATES SALÇASI
1 YK TEREYAĞ
1 YK UN
2 SB ET SUYU
TUZ,KURU NANE

YAPILIŞI

Tencereye yıkanmış mercimek ,pirinç,bulgur alınır  üzerine yeterince sıcak su ve et suyu eklenir haşlanmaya bırakılır.
Tavaya sıvı yağ küp doğranmış soğan alınır kavrulur.
Kavrulan soğana salçalar eklenir birlikte kavrulur,ardından un eklenir karıştırılır ve haşlanan malzemeler üzerine eklenir hızlı hızlı olarak karıştırılır .
Çorba kıvam alana kadar kaynamaya bırakılır.
Küçük bir tavada tereyağ eritilir nane gezdirilir .
Çorba kıvam alınca ateşten alınır servis tabağına alınır üzerine tereyağlı nane gezdirilir .
EZOGELİN ÇORBA servise hazır.

AFİYET OLSUN...........




Paylaş:Facebook Twitter Google+

0 yorum:

Yorum Gönder