30 Mart 2014 Pazar

Günaydın.Hayırlı Pazarlar olsun...Keyifli kahvaltılar.Kahvaltılarınız için pratik bir lezzet Bazlama tarifi paylaşmak istiyorum .Kahvaltı saatini kaçırmış olsam da öğleden sonra pikniği için yine de pratik alternatifler arasında olabilir.Bol tereyağıyla lezzetini katlayıp  ımmm şimdiden afiyet olsun...
  • EMEL'İN SİHİRLİ ELLERİ

    • MALZEMELER
    • 3 SB UN
    • 1 ADET YAŞMAYA
    • 1 YK TUZ
    • 1,5 SB ILIK SU
    • BOL TEREYAĞ
    • YAPILIŞI
    • Yoğurma kabına unu alır ortasını havuz haline getirir,mayayı içine parçalarrız.
    • Tuzunu,ekler,ılık suyu azar zar ekler yavaş yavaş yoğururuz.
    • Yumuşak akışkan bir hamur yapılır .
    • Ilık ortamda  10-15 dk mayalanmaya bırakılır.
    • Mayalanan hamur iki parçaya bölünür,tezgah unlanarak hafifçe açılır.
    • Tavada yada varsa odun sobası üzerinde parçalanmadan iki tarafı da kızarana kadar bekletilir.
    • İki hamur için de aynı işlem uygulanır.
    • Sıcaklığını koruması için bezle örtülür.
    • Sıcak  bol tere yağla servis edilir.
    • TEREYAĞLI BAZLAMA servise hazır.
    • AFİYET OLSUN....



Paylaş:Facebook Twitter Google+

2 yorum:

  1. Pazar sabahı yapmak üzere not edilmiştir. Elinize sağlık.

    YanıtlaSil