23 Aralık 2013 Pazartesi

SİRKELİ TARÇINLI TATLI KURABİYE

SİRKELİ TARÇINLI KURABİYE NASIL YAPILIR,KURABİYE TARİFİ TARÇINLI KURABİYE ,DEĞİŞİK KURABİYE TARİFLERİ,SİRKELİ HAMUR İŞLERİ ,SİRKELİ KURABİYE ,BASİT DEĞİŞİK KURABİYE TARİFLERİ,DEĞİŞİK KURABİYE TARFİLERİ NASIL HAZIRLANIR.,
EMEL'İN SİHİRLİ ELLERİ

MALZEMELER

125 GR TEREYAĞ/ MARGARİN (oda ısısında)

2 YK SİRKE 

1 YUMURTA(beyazı üzerine)

1TK  TARÇIN

1 SB ŞEKER

1 PK KABARTMA TOZU

1 PK VANİLYA

ALDIĞI KADAR UN

YAPILIŞI


Yoğurma kabına margarin ,şeker, yumurta sarısı ,sirke alınır homojen bir hal alana kadar karıştırılır.

Daha  sonra elenmiş unu kabartma tozunu vanilyayı tarçını ekler ele yapışmayan bir hamur olana kadar yoğururuz.

Toparlanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayarak yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yayılır.

Yumurtanın beyazı kurabiye toplarının üzerine sürüldükten sonra 180 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri pembeleşene kadar pişirilir.

SİRKELİ TARÇINLI TATLI KURABİYE SERVİSE HAZIR.


NOT:Kurabiye hafif pembeleşince fırından alınmalı yoksa fazla kalırsa çok sertleşiyor.

AFİYET OLSUN.....





Paylaş:Facebook Twitter Google+
Sonraki Tarif
Sonraki Kayıt
Sonraki Tairf
En Son Tarif.

5 yorum:

  1. ciao passi nel mio blog? http://pirinciolandodituttoedipiu.blogspot.it/

    YanıtlaSil
  2. ben buna bayıldım çok farklı denemem lazım mutlaka:)) Ellerine sağlık canım ben de bloguma beklerim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim,gerçekten denenmesi gereken tatlardan ,harika ,kıyır kıyır bir kurabiye

      Sil
  3. Hem abartısız, hem de belli ki çok lezzetli. Artık pasta ve kurabiye konusu haddinden fazla abartılıyor bloglarda. Kutluyorum sizi ve de ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil