SİRKELİ TARÇINLI TATLI KURABİYE
|
EMEL'İN SİHİRLİ ELLERİ
MALZEMELER
125 GR TEREYAĞ/ MARGARİN (oda ısısında)
2 YK SİRKE
1 YUMURTA(beyazı üzerine)
1TK TARÇIN
1 SB ŞEKER
1 PK KABARTMA TOZU
1 PK VANİLYA
ALDIĞI KADAR UN
YAPILIŞI
Yoğurma kabına margarin ,şeker, yumurta sarısı ,sirke alınır homojen bir hal alana kadar karıştırılır.
Daha sonra elenmiş unu kabartma tozunu vanilyayı tarçını ekler ele yapışmayan bir hamur olana kadar yoğururuz.
Toparlanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayarak yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yayılır.
Yumurtanın beyazı kurabiye toplarının üzerine sürüldükten sonra 180 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri pembeleşene kadar pişirilir.
SİRKELİ TARÇINLI TATLI KURABİYE SERVİSE HAZIR.
NOT:Kurabiye hafif pembeleşince fırından alınmalı yoksa fazla kalırsa çok sertleşiyor.
AFİYET OLSUN.....
|
Paylaş:Facebook
Twitter
Google+
ciao passi nel mio blog? http://pirinciolandodituttoedipiu.blogspot.it/
YanıtlaSilthank you
Silben buna bayıldım çok farklı denemem lazım mutlaka:)) Ellerine sağlık canım ben de bloguma beklerim:)
YanıtlaSilteşekkür ederim,gerçekten denenmesi gereken tatlardan ,harika ,kıyır kıyır bir kurabiye
SilHem abartısız, hem de belli ki çok lezzetli. Artık pasta ve kurabiye konusu haddinden fazla abartılıyor bloglarda. Kutluyorum sizi ve de ellerinize sağlık.
YanıtlaSil