İyi akşamlar.Gecikmiş bir postla daha karşınızdayım.Herkese selamlar.
|
EMEL'İN SİHİRLİ ELLERİ
MALZEMELER
1 ADET SARMALIK LAHANA
1,5 SB PİRİNÇ
2 ADET SOĞAN
1 YK DOMATES SALÇASI
1 TK BİBER SALÇASI
1/4 BAĞ MAYDANOZ
KURU NANE,TUZ,KARABİBER,KİMYON
3 YK SIVI YAĞ
1 YK TEREYAĞ
YAPILIŞI
Lahana yapraklara ayrılır ve kalın damar kısımları bıçak yardımıyla inceltilerek 2-3 dakika kaynar suda haşlanır.
Ardından tavaya sıvı yağ,salçalar,küp doğranmış soğan alınır birlikte kavrulur.
Malzemeler kavrulunca pirinci eklenir ve karışım ateşten alınır,ince doğranmış maydanozu ve baharatları ,tuzu eklenir iç harç hazır edilir.
Haşlanan lahana iç harçla buluşturulur yaprak sarmada ki gibi sarılarak tencereye yerleştirilir.
Sarma işlemi bitince tencereye dolmaların üzerini geçer sıcak su eklenir ,üzerine arzuya göre tereyağ parçacıkları serpilerek lezzeti arttırılır.Dolma orta ateşte 25-30 dakika pişmeye bırakılır.
TEREYAĞLI LAHANA DOLMA servise hazır.
|
Paylaş:Facebook
Twitter
Google+
çok severim canım.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSil