EMEL'İN SİHİRLİ ELLERİ
MALZEMELER
3 SB KURU FASULYE
250 GR KUŞBAŞI DANA ETİ
3 ORTA BOY DOMATES
1 TEPELEME YK DOMATES SALÇASI
1 TK BİBER SALÇASI
1 BÜYÜK SOĞAN
3 YK SIVI YAĞ
TUZ,KARABİBER
YAPILIŞI
Fasulye geceden ıslatılır.Tencereye etler alınır üzerine sıvı yağı ve ince doğranmış soğanlar eklenir .
Etlerin üzerini geçen su eklenir ve 15 dakika pişmeye bırakılır.
Ardından suyun çeken etlere salçalar eklenir.,1-2 dakika kavrulur ardından rendelenmiş domatesler eklenir sos kıvamı alması sağlanır.
Yıkanıp süzülen fasulyeler karışıma eklenir tuzu ,karabiberi ve 1tk şekeri eklenir karıştırılır ve zerini bolca geçen sıcak su eklenir ve orta ateşte 45 dakika pişmeye bırakılır.
ETLİ KURU FASULYE servise hazır.
AFİYET OLSUN..............
|
Kuru fasulye ne kadar güzel bir nimet ve sevmeyende yoktur.Ellerinize sağlık çok güzel görünüuor.
YanıtlaSil