Merhabalar,iyi akşamlar....
|
EMEL'İN SİHİRLİ ELLERİ
MALZEMELER
YAPILIŞI
Süt,sıvı yağ,soda karıştırılır sos hazır.
Peynir ve sapları ayıklanmış maydanoz ince kıyılır tuzu,karabiber serpilir iç harç hazır
Kek kalıbını yağlar,ilk yufkayı kalıba parçalamadan serer,üzerine sos süreriz.
2. yufkayı dört parçaya bölerek ,sosa batırılır ve kalıba yerleştirilir,üzerine peynirli iç.
3,yufkayı da dört parçaya ayırıp sosa batırarak kalıba yerleştirip,üzerine peynirli harçtan tekrar serperiz.
4.yufkaya da aynı işlem uygulanır.
5.yufka sosa batırılır kalıba yerleştirilir,kalan sos böreğin her tarafına sürülür,ilk yufkanın ortasında kalan kısmı kesilir,kenarlarda kalan yufka fazlalıkları böreğe sabitlenir,börek 1 gece buzdolabında bekletilir.
Börek daha sonra 175 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
Dilimlenip sıcak servis edilir.
AFİYET OLSUN...........
|
Paylaş:Facebook
Twitter
Google+
Çok güzel olmuş,bende denedim bu böreği daha önce ama kalıptan tam çıkmadı:((püf noktası varmı??
YanıtlaSilKaliptan kolay cikiyorsa, farkli gorunumde nefis borek olmus elinize saglik..
YanıtlaSilçok şık sunumlu nefis bir börek olmuş canım.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSil