Merhabalar.Bu yaz ilk defa incir reçeli daha doğrusu olmamış incirden reçel yaptım,epey uğraştıran bir reçel .Bu nefis lezzeti daha önce denemeyenler için şimdi buyurun tarife.
|
EMEL'İN SİHİRLİ ELLERİ
MALZEMELER
1 KG YEŞİL İNCİR (olmamış)
1 KG TOZ ŞEKER
5-6 ADET TANE KARANFİL
1 YK LİMON SUYU
4 SB SU
YAPILIŞI
İncirler bol suyla yıkanır ve sap kısımları ayıklanır,ayıklanan incirlerin tepelerine bıçakla çentikler açılır böylece incirler şerbeti daha kolay emecek.
Ayıklanan incirler tencereye alınırlar ve bir miktar suyla yumuşayana kadar 20 dakika kadar haşlanan incirlerin fazla suyu süzülür .
Tencereye 4 sb suyu , şekeri,tane karanfilleri ekleyerek,orta ateşte ara ara karıştırarak şerbetin kıvam alması beklenir .
Kıvam alan şerbete incirler eklenir .
Kaynayan karışıma limon suyu eklenir bir taşım daha kaynatıldıktan sonra ateşten alınır .
Kavanozlara paylaştırılır ve paylaştırılan reçellerin soğumaya bırakılır ve ağızları sıkıca kapatılır.
YEŞİL İNCİR REÇELİ hazır.
AFİYET OLSUN
|
Paylaş:Facebook
Twitter
Google+
0 yorum:
Yorum Gönder