Hayırlı Ramazanlar.Bugün ki tarif iftarda, sahurda sıcacık çayın yada buz gibi ayranın yanında bol malzemesi le besleyici puf puf Kıymalı Mantarlı Tepsi böreği .Biz kıymayı ve mantarı birlikte tüketmeyi seviyoruz ve defada börek olarak tercih ettik .Dün Akşam iftara eşimin isteği üzerine hazırlanan böreği eşim kızımla bitirmeden hemen iki dilimini kaptım ve öyle resimledim. Harika bir tadı var yumuşacık ve puf puf olan bu böreği mutlaka deneyin şimdi buyurun tarife.
|
EMEL'İN SİHİRLİ ELLERİ
MALZEMELER
SOSU İÇİN
YAPILIŞI
Tavaya kıyma alınır suyunu çekene kadar orta ateşte kavrulur.
Kavrulan kıymaya sıvı yağı ve küçük doğranmış mantar ve soğanlar eklenir ve birlikte 5 dk. daha kavrulur
Ardından baharatları eklenir ve ateşten alınır.
İç harç hazır ve sosu hazırlanır.
Pişirme tepsisine ilk yufka serilir her tarafına sos gezdirilir 2. ve 3. yufkalarda serilip sosu her tarafına gezdirildikten sonra orta kısma iç harç yayılır.
Ardından teker teker sos gezdirilerek tepsiye yerleştirilir.
Kalan sos böreğin üzerine gezdirilip çörek otu da serpilince önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20-25 dakika alt -üst kızarana kadar pişirilir.
|
Paylaş:Facebook
Twitter
Google+
Hem pratik, hem leziz..Elinize sağlık:)
YanıtlaSilELLERİNİZE SAĞLIK:)
YanıtlaSilMantarı çok severim çok, fazlaca da tüketirim ama açıkçası böreğini aklımda her zaman olmasına rağmen yapmıyordum:))))) deneyeceğim.
Ben de sayfama beklerim sizi.
fulyapimlezzetler.blogspot.com
Görüşmek üzere...