24 Mart 2014 Pazartesi

Bugün evdeyim ve Pekmezli Kek yaptım.Pekmezli keki ilk defa denedim ve lezzeti beni hakikaten şaşırttı.Bu kek biraz uydurma oldu. Kek yapayım dedim ama hem besleyici hemde çabucak yapılabilmeliydi.....Kekin içinde de dışında da pekmez kullandım ben tadına bayıldım .Mutfağımı yoğun ,bir pekmez kokusu sardı kokusuyla ,tadıyla,yumuşacık leziz bir kek oldu.Deneyin sizde beğeneceksiniz.....

EMEL'İN SİHİRLİ ELLERİ

  • MALZEMELER
  • 1,5 ÇB PEKMEZ
  • 3 YUMURTA
  • 1 SB SÜT
  • 1 ÇB SIVI YAĞ
  • 1 SB MISIR UNU
  • 1,5 PK KABARTMA TOZU
  • 1 PK VANİLYA
  • 1 PORTAKAL KABUĞU RENDESİ
  • BEYAZ SUSAM
  • 2 YK PEKMEZ
  • 1 TK TEREYAĞ
  • 2-2,5 SB UN
  • YAPILIŞI
  • Karıştırma kabına yumurta ,pekmez alınır çırpılır.
  • Karışıma süt ,sıvı yağ eklenir tekrar karıştırılır.
  • Portakalın kabuğu rendelenir eklenir.
  • Mısır unu,elenmiş un,kabartma tozu,vanilya eklenir karıştırılır.
  • Kalıbı pekmez ve eritilmiş tereyağla kaplar susamı her tarafına serperiz.
  • Karışımı kalıba dökeriz.
  • Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 25-30 dk pişirilir.
  • Pekmezli Mısır Unlu Kek servise hazır.

  • AFİYET OLSUN.......






Paylaş:Facebook Twitter Google+

8 yorum:

  1. pekmez yemeyenler için çok güzel bir tarif olmuş canım ellerine sağlık sevgiler..

    YanıtlaSil
  2. çok besleyici bir kek olmuş eline sağlık

    YanıtlaSil
  3. Ellerine saglik, cok güzel görünüyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. beğenmenize sevindim .teşekkürler SİEDA NUR

      Sil
  4. hmm bu daha iyi.Ellerine sağlık müthiş bir kek

    YanıtlaSil