EMEL'İN SİHİRLİ ELLERİ
MALZEMELER
500 GR KEREVİZ (İZMİR KEREVİZİ)
2 ORTA BOY PATATES
3 HAVUÇ
1 SB NOHUT (HAŞLANMIŞ)
2 ORTA BOY DOMATES
1 ORTA BOY SOĞAN
1YK DOMATES SALÇASI
1 TK BİBER SALASI
1/2 ÇB SIVIYAĞ
TUZ
SU
YAPILIŞI
PİŞİRME KABINA SIVIYAĞI, KÜP DOĞRANMIŞ SOĞANI EKLER BİRAZ KAVURURUZ
.
KAVRULAN SOĞANLARA, SALÇARI EKLER BİRAZ DAHA KAVURURUZ.
RENDELENMİŞ DOMATESİ, NOHUTU, HALKA DOĞRANMIŞ HAVUCU ,TUZUNU EKLER ,10 DK ATEŞTE BIRAKIP MALZEMELRİN SUYUNU ÇEKMESİNİ SAĞLARIZ.
SUYUNU ÇEKEN YEMEĞİMİZE, DORAYIP SİRKELİ SUDA BEKLETTİĞİMİZ KEREVİZLERİ EKLER YETERİNCE SUYU İLAVE EDER ,PİŞİRME İŞLEMİNE DEVAM EDERİZ.
KEREVİZLER YUMUŞAMAYA BAŞLADIĞINDA DOĞRANMIŞ PATATESLERİ EKLER; 5 DK DAHA PİŞİRME İŞLEMİNE DEVAM EDER, YEMEĞİMİZİ ATEŞTEN ALIRIZ.
SICAK SERVİSE EDİLİR.
AFİYET OLSUN.....................
|
0 yorum:
Yorum Gönder