2 Aralık 2015 Çarşamba

Merhabalar.Bugün NefisYemekTarifleri 'de görüp tarifini beğendiğim SUSAM MANTOLU KEK'İ yapmaya karar verdim. Kekin yapımının kolaylığı ve sunumunun güzelliği tarifi  farklı bir kek yapıyor.Leziz oluşuyla da  hemen paylaşmalıyım dedirtiyor ve işte bu sebeple ben de bloğuma yazdım.
SUSAM MANTOLU KEK TARİFİ,SUSAM MANTOLU KEK NASIL YAPILIR,PRATİK SUSAM MANTOLU KEK,MANTOLU KEK,SUSAMLI KEKSUSAM,KEK,KEK TARİFİ,CEVİZLİ SUSAMLI KEK,KEK TARİFLERİ,HAMUR İŞLERİ,KEK TARİFLERİ,KOLAY SUSAM MANTOLU KEK TARİFİ,SUSAMLI TARİFLER,

EMEL'İN SİHİRLİ ELLERİ

  • MALZEMELER
  • 3 ADET YUMURTA

  • 1 SU BARDAĞI ŞEKER

  • 1 SU BARDAĞI SIVI YAĞ

  • 1 SU BARDAĞI SÜT

  • 1 PAKET KABARTMA TOZU

  • 2,5 SU BARDAĞI UN

  • 1 SU BARDAĞI CEVİZ

  • 1 SU BARDAĞI KURU ÜZÜM

  • YAPILIŞI
  • Kek kalıbı margarinle iyice yaylanıp üzerine susamlar serpilir.

  • Karıştırma kabına yumurta şeker alınır köpük köpük olana kadar çırpılır.

  • Sıvı yağ,süt ceviz,bir miktar unla karıştırılmış kuru üzüm (üzümlerin kekin tabanına çökmemesi için)

  • Elenmiş un ,kabartma tozu eklenir karıştırır karışım kalıba dökülür 

  • 170 Derece fırında 25 dakika pişirilir.

  • SUSAM MANTOLU KEK servise hazır.

  • AFİYET OLSUN........







Paylaş:Facebook Twitter Google+

1 yorum:

  1. ellerine sağlık emelcim susamlı kek nefis görünüyor aldım çayımın yanına bir dilim :)

    YanıtlaSil