Merhabalar.Mevsiminde sebzeleri tüketmeyi çok seviyorum.Bu akşam içinde Pırasa hazırladım.İçine lezzeti arttırmak için kıyma kullandım.
|
EMEL'İN SİHİRLİ ELLERİ
- MALZEMELER
- 500 GRAM PIRASA
- 250 GRAM KIYMA
- 1 KASE HAŞLANMIŞ NOHUT
- 1 BÜYÜK HAVUÇ
- 1 YEMEK KAŞIĞI BİBER SALÇA
- 2 BÜYÜK DOMATES
- TUZ,KARABİBER
- 1 ADET KÜP ŞEKER
- 3 YEMEK KAŞIĞI SIVI YAĞ
- YAPILIŞI
- Pırasalar yıkanır halka doğranıp suya ıslanır.
- Tencereye kıyma alınır ve sıvı yağla ile birlikte kavrulur .
- Kıyma hazır olduğunda ardından salçalar alınır birlikte 1-2 dakika kavrulur.
- Domates rendelenir havuç doğranır ,haşlanmış nohut tencereye eklenir ,birlikte sos kıvamı alana kadar pişirilir.
- Pırasa karışıma eklenir,tuzu karabiberi şekeri eklenir 1 bardak suyu da eklenip orta ateşte 25 dakika pişirilir.
- KIYMALI PIRASA servise hazır.
AFİYET OLSUN........
|
Paylaş:Facebook
Twitter
Google+
0 yorum:
Yorum Gönder