26 Kasım 2015 Perşembe

Merhabalar.Mevsiminde sebzeleri tüketmeyi çok seviyorum.Bu akşam içinde Pırasa hazırladım.İçine lezzeti arttırmak için kıyma kullandım.
KIYMALI NOHUTLU PIRASA TARİFİ,KIYMALI YEMEKLER,KIYMALI SEBZE YEMEKLERİ,SEBZE YEMEKLERİPIRASA,KIYMA ,PIRASALI TARİFLER,SEBELİ KIYMALI TARİFLERHAVUÇLU YEMEKLER,HAUÇLU YEMEK TARİFLERİKIŞ YEMEKLERİ,,KIŞ SEBZE YEMEKLERİ

EMEL'İN SİHİRLİ ELLERİ

  • MALZEMELER
  • 500 GRAM PIRASA

  • 250 GRAM KIYMA 

  • 1 KASE HAŞLANMIŞ NOHUT

  • 1 BÜYÜK HAVUÇ

  • 1 YEMEK KAŞIĞI BİBER SALÇA

  • 2 BÜYÜK DOMATES

  • TUZ,KARABİBER

  • 1 ADET KÜP ŞEKER

  • 3 YEMEK KAŞIĞI SIVI YAĞ

  • YAPILIŞI
  • Pırasalar yıkanır halka doğranıp suya ıslanır.

  • Tencereye kıyma alınır ve sıvı yağla ile birlikte kavrulur .

  • Kıyma hazır olduğunda ardından salçalar alınır birlikte 1-2 dakika kavrulur.

  • Domates rendelenir havuç doğranır ,haşlanmış nohut tencereye eklenir ,birlikte sos kıvamı alana kadar pişirilir.

  • Pırasa karışıma eklenir,tuzu karabiberi şekeri eklenir 1 bardak suyu da eklenip orta ateşte 25 dakika pişirilir.

  • KIYMALI PIRASA servise hazır.

AFİYET OLSUN........


Paylaş:Facebook Twitter Google+

0 yorum:

Yorum Gönder