29 Kasım 2015 Pazar

Merhaba,sevenlerime takipcilerime selamlar olsun.Bugün ki tarif  hafta sonu sofranız için mükemmel bir ikram.Günlerden Pazar ve akşama misafir bekleyenler için mükemmel bir alternatif Patatesli Beşamel Soslu Tavuk .Hem göze hem damağa hitap eden mükemmel bir ana yemek .Bizim evin lezzetci başındanda tam not alan emeği gururla takdim ederim .Yemeğin aşamalı ve biraz uğraştırması da gözünüzü korkutmasın sonuç inanın bütün uğraşı ve emeğe değer .Şimdi buyurun bu eşsiz lezzeti tariflemeye.

EMEL'İN SİHİRLİ ELLERİ

MALZEMELER

  • TAVUK HARÇ İÇİN:
  • 1 BÜTÜN TAVUK GÖĞSÜ

  • 1 ADET SOĞAN

  • 1 ADET KAPYA BİBER

  • 1 ADET YEŞİL BİBER

  • 3 YEMEK KAŞIĞI SIVI YAĞ

  • 1 ÇAY KAŞIĞI KARA BİBER

  • 1 TATLI KAŞIĞI PUL BİBER

  • 1 ÇAY KAŞIĞI TUZ

  • BEŞAMEL SOS İÇİN

  • 2 DOLU YEMEK KAŞIĞI UN

  • 3 SU BARDAĞI SÜT

  • 1 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞ(50 gr)

  • 1 ÇAY KAŞIĞI TUZ

  • KARABİBER





FIRINDA BEŞAMEL SOSLU TAVUK TARİFİ,TAVUKLU YEMEKLER,BEŞAMELLİ YEMEKLER,BEŞAMEL SOS NASIL YAPILIR,FIRINDA TAVUK YEMEĞİ,FIRIN YEMEKLERİ,BEŞAMEL SOSLU TAVUK TARİFİ,TAVUK,BEŞAMEL ,FIRIN,PRATİK BEŞAMEL SOSLU TAVUK TARİFİ

EMEL'İN SİHİRLİ ELLERİ

  • PATATESLER İÇİN :


  • 3 ADET ORTA BOY PATATES

  • 2 YEMEK KAŞIĞI SIVI YAĞ

  • 100 GRAM KAŞAR PEYNİRİ RENDESİ

  • 1 ÇAY KAŞIĞI KARABİBER

  • 1 TATLI KAŞIĞI KEKİK

  • 1/2 ÇAY KAŞIĞI TOZ KIRMIZI BİBER

  • 1 TATLI KAŞIĞI TUZ


EMEL'İN SİHİRLİ ELLERİ


EMEL'İN SİHİRLİ ELLERİ

  • YAPILIŞ
  • Patatesler İçin :
  • Patatesler halka doğranır fırın kabına alınıp sıvı yağ gezdirilir kekik,tuz,karabiber serpilir

  • karıştırılıp önceden ısıtılmış 200 derece fırında 2 dakika pişirilir.
  • Tavuklar İçin :

  • Tavaya sıvı ağ ve doğranmış soğan sarımsaklar alınır bir süre kavrulur.

  • Tavaya tavuklar alınır pişmeye bırakılır.

  • Tavaya doğranmış biberler eklenir.

  • Tavuklar pişince salça eklenir kavrulur baharatları tuzu gezdirilir,ateşten alınır.

  • Beşamel Sos İçin:

  • Tencereye tereyağ alınır erimesi bekletilir unu eklenir kavrulur.

  • Kavrulan karışıma süt yavaş yavaş eklenir bir yandan çırpma teliyle hızlı hızlı karıştırılır ,tuzu karabiberi serpilir göz göz olup kıvam alınca ateşten alınır.

  • Hazırlık aşaması tamamlandı şimdi fırına vermeye geldi öncelikle patateslerin üzerine tavuklar ve ardından beşamel sos gezdirilir.Son olarak kaşar peyniri rendesi serpilen yemeği kaşar rendesi kızarana kadar pişmeye bırakılır.

  • FIRINDA PATATESLİ BEŞAMEL SOSLU TAVUK servise hazır.

  • AFİYET OLSUN.............







Paylaş:Facebook Twitter Google+

0 yorum:

Yorum Gönder