24 Kasım 2014 Pazartesi

24 Kasım Öğretmenler Günü tüm öğretmenlerimize kutlu olsun...Bugün etli yemekleri paylaşmaya devam ediyorum.Geçen gün televizyonda Şehir lezzetleri paylaşan bir programda gördüğüm bir yemeği yaptım ,umarım en doğru şekilde yapmışımdır.Yemeğimin adı Çorum usulü ETLİ SU KABAĞI .Bu yemeği annem çocukluğumdan beri yapardı .Biz kabak kurutma olarak adlandırırdık meğerse Çorumda böyleymiş.Şimdi buyurun tarife.....
EMEL'İN SİHİRLİ ELLERİ

EMEL'İN SİHİRLİ ELLERİ

MALZEMELER

250 GR KABAK KURUTMA

500 GR KUZU KUŞBAŞI 

3 ADET ORTA BOY DOMATES

1 ÇORBA KASESİ HAŞLANMIŞ NOHUT

2 ADET KURU SOĞAN

1 YK DOMATES SALÇASI

1 TK BİBER SALÇASI

3 YK  SIVI YAĞ

1 DİŞ SARIMSAK

TUZ,KARABİBER

SU

YAPILIŞI

Kabak kurutmalar kaynar suda 5 dakika yumuşayana kadar haşlanır.

Tencereye et alınır üzerini geçen sıcak su eklenir pişmeye bırakılır.

Etler pişmeye yakın nohut ve ince kıyım soğan ve sıvı yağı eklenir birlikte  eklenir birlikte 2-3 dakika  çevrilirler.

Tencereye malzemeler kavrulunca salçalar eklenir kokusu çıkana kadar kavrulur.

Rende domatesi ,sarımsağı tuzu karabiberi eklenir,malzemeler sos kıvamı alana kadar pişirilir.

Tencereye küçük doğranan kabaklar eklenir  malzemelerin üzerini geçen sıcak su elenir ve kısık ateşte kabaklar yumuşayana kadar pişirilir. Yemeğimiz  sıcak servise edilir.


ÇORUM USULÜ ETLİ SU KABAĞI  servise hazır.


AFİYET OLSUN....








Paylaş:Facebook Twitter Google+

1 yorum: