19 Şubat 2016 Cuma

Merhabalar,bugün kahvaltı sofralarınıza hafif ve lezzetli bir tarifim var hazırlaması da bir o kadar kolay.Biz kahvaltıda değişik alternatif lezzetleri seviyoruz değişik lezzetlere kızları da alıştırmaya çalışarak leziz bir öğün geçirmiş oluyoruz. Benim için şahsen yumurta ,süt,bal üçlemesi çocukluğumdan beri vazgeçilmezimdir ama eşim daha farklı kahvaltı lezzetleri isteyince alternatif lezzetlere yöneliyorum  ve bugün sabah kahvaltımız için hazırladığım Yumurtalı Turp Otu kızlar severek yediler bende sizlerle paylaşmak istedim.
YUMURTALI TURP OTU TARİFİ,TURP OTU,YUMURTALI KAHVALTILIK TARİFLER,KAHVALTI İKRAMLARI,YUMURTALI PRATİK KAHVALTI TARİFLERİ,PRATİK KAHVALTI İKRAMLARI,   TURP OTLU TARİFLER,

EMEL'İN SİHİRLİ ELLERİ

  • MALZEMELER
  • 2 BAĞ TURP OTU

  • 2 BÜYÜK SOĞAN

  • 3 YUMURTA

  •  3 YEMEK KAŞIĞI SIVI YAĞ

  • TUZ,KARABİBER

  • TOZ KIRMIZI BİBER

  • YAPILIŞI
  • Turp otu yıkanır ayıklanır ,sirkeli suda 15 dakika bekletilir.

  • Tencereye sıcak su alınır,sıcak suyun içine turp otları bırakılır ve 5 dakika kaynar suda yumuşamaya bırakılır,yumuşayan

  •  otlar suda çıkarılır ve irice doğranır.

  • Tavaya sıvı yağ ve büyük büyük doğranmış soğanlar alınır bir süre birlikte çevrilir ve haşlanıp doğranan  otlar eklenir 

  • birlikte 5 dakika daha çevrilir ve üzerine yumurtalar kırılır tuzu baharatları eklenir ve ateşten alınır.

  • YUMURTALI TURP OTU servise hazır.

  • AFİYET OLSUN...........

  •   




Paylaş:Facebook Twitter Google+
Önceki Tarif
İlk Tarif
Sonraki Tarif
Önceki Kayıt

0 yorum:

Yorum Gönder