EMEL'İN SİHİRLİ ELLERİ |
8-10 ADET MANTAR
1 ADET PATATES
1 ADET SOĞAN
1 ADET KAPYA BİBER
150 GR RENDE KAŞAR
1 KF SIVI YAĞ
DEREOTU ,KİRAZ DOMATES
YAPILIŞI
KABAKLAR YIKANIR ORTADAN İKİYE KESİLİR,ORTA KISIMLARI KAŞIK YARDIMIYLA ALINIR SICAK SUYATUZ
ATILARAK 2 DK HAŞLANIR.TAVAYA SIVI YAĞ ALINIR MANTARLAR ,SOĞAN KÜP DOĞRANIR,SUYU
ÇEKTİRİLİR.PATATES RENDELENİR ÇOK AZ SOTELENİR.BU ARADA KABAKLAR PİŞİRME KABINA
ALINIR.KABAKLARIN İÇİNE İÇ HARÇ PAY EDİLİR,ÜZERİNE RENDE KAŞAR EKLENİR
.
ÖNCEDEN ISITILMIŞ FIRINDA KAŞARLAR KIZARANA KADAR(10-15 DK)PİŞİRİLİR
.
NOT:ARZUYA GÖRE DERE OTU KİRAZ DOMATESLE SÜSLENİR SICAK SERVİS EDİLİR.
MANTARLI KAŞARLI SANDAL SEFASI YEMEĞİMİZ HAZIR
AFİYET OLSUN.......................
Paylaş:Facebook Twitter Google+
Kabak dolmasını en çok severim ama bu da hoş görünüyor ellerinize sağlık.
YanıtlaSilteşekkürler,denemenizi tavsiye ederim çok lezzetli,sevgiler.Mehlika İnanç Akgün
Sil