Bugünlerde ailece pırasanın iyileştirici gücüne inanıp pırasayla yatıp pırasayla kaklar olduk.Pırasalı her yemek afiyetle yeniliyor.grip için Annem çocukken grip olduğumuzda bize bol bol soğan pırasa yedirirdi yiyin annecim yiyin ki hemen iyileşin der soğan, pırasanın şifa gücünü almamızı sağlardı. Şimdilerde bende Annemin bize söylediği gibi kızıma, ye annecim iyileşmene yardım edecek diyor pırasa yediriyorum.Bu sebeple; bugünlerde bizim evde pişen her yemekte muhakkak pırasa var.YİYELİM İYİLEŞELİM.........
|
EMEL'İN SİHİRLİ ELLERİ
|
- 1 YEMEK KAŞIĞI DOMATES SALÇASI
- 1 TATLI KAŞIĞI BİBER SALÇASI
- 1 ADET ORTA BOY SOĞAN
-
- 1 KAHVE FİNCANI SIVI YAĞ
- Pırasalar yıkanır halka doğranır.
- Havuçlar yıkanır halka doğranır.
- Tencereye sıvı yağ ve kıyama alınır birlikte kavrulur.
- Tencereye salçalar eklenir kokusu çıkana kadar kavrulur.
- Haşlanmış rende domates ,nohutlar,havuçlar,tuzu eklenir sos kıvamı alana kadar pişirilir.
- Pırasalar eklenir 1,5 sb su eklenir orta ateşte 25-20 dk pişirilir.
- KIYMALI PIRASA servise hazır.
|
Paylaş:Facebook
Twitter
Google+
pırasa bende de kışın her hafta mutlaka pişer, bayılırız , nohut ilaveli denemedim ama iyi fikir, eline sağlık.
YanıtlaSilTEŞEKKÜR EDERİM MEHTAP.MUTFAK BİLGİMİ ÇOĞUMUZ GİBİ ANNEMDEN ALDIM ANNEM PIRASAYI BÖYLE YAPARDI VE GERÇEKTEN ÇOK LEZZETLİ OLURDU DENEYİN İNANIN TEKRAR TEKRAR YAPMAK İSTEYECEKSİNİZ.SEVGİLER :)))))mehtap
Sil