Kahvaltıda çayın yanına pratik lezzetli doyurucu bir börek arayanlara tavsiye olunur.Bizim evde sıkça yapılan bir börek iç malzeme farklılaşıyor ama yapımı kolay olduğu için tava böreği tercih sebebi....
|
EMEL'İN SİHİRLİ ELLERİ
|
- MALZEMELER
- 3 ADET YUFKA
- 3 ADET PIRASA
- 2 ADET PATATES
- 1 KASE (100 gr )LOR PEYNİRİ
- 1 KF SIVIYAĞ
- TUZ, KARABİBER
- YAPILIŞI
- PIRASALAR AYIKLANIR, YIKANIR ,DOĞRANIR.
- PATATESLER YIKANIR, SOYULUR ,RENDELENİR
- TAVAYA 2 YK SIVI YAĞ ALINIR (pırasa ,patates)MALZEMELER SIVI YAĞDA HAFİF SOTELENİR.
- LOR PEYNİRİ EKLENİR
- TUZU KARABİBERİ İLAVE EDİLİR.
- YUFKALAR TEZGAHA SERİLİR,KENARLARI ORTAYA KATLANIR, ORTALARINA İÇ MALZEME YAYILIR
- KENARLARI TEKRAR ORTAYA KATLANIR, YUFKAYA BOHÇA ŞEKLİ VERİLİR.
- GENİŞ BİR TAVAYA SIVI YAĞ ,FIRÇA YARDIMIYLA HER TARAFINA SÜRÜLÜR
- BÖREĞİMİZ TAVAYA ALIR,ORTA ATEŞTE, HER İKİ TARAFI'DA KIZARTILARAK HAZIR EDİLİR.
- KALAN YUFKALARA'DA AYNI İŞLEM UYGULANIR.
- TAVADA BÖREĞİMİZ 'EVDE NE VARSA 'HAZIR
- SICAK SERVİS EDİLİR.
AFİYET OLSUN...................
|
Paylaş:Facebook
Twitter
Google+
0 yorum:
Yorum Gönder