Kurak giden kış mevsiminde sonunda biraz yağmur gördük .Antalya da sonunda birkaç gün yağmur var.Kış sonunda kendini gösterdi.Bugün akşam yemeğimi hazırlarken :son zamanlarda bolca tavuk kullandığımı fark ettim . Tavuklu Orman Kebabı yaptım.Tavuğumu köy tavuğu kullanıyorum, şehir ortamında köy tavuğu bulmak biraz zor oluyor ama bugün sizlerle tarifi paylaşmak istiyorum umarım beğenir, denersiniz ....
|
EMEL'İN SİHİRLİ ELLERİ
- MALZEMELER
- 2 KALÇALI BUT
- 1 KASE BEZELYE
- 3 ORTA BOY HAVUÇ
- 2 ORTA BOY PATATES
- 2 ORTA BOY DOMATES
- 1 YK BİBER SALÇASI
- 1 YK DOMATES SALÇASI
- 1 BÜYÜK SOĞAN
- 1 DİŞ SARIMSAK
- 3 YK SIVI YAĞ
- TUZ,KARABİBER ,KEKİK
- YAPILIŞI
- Tencereye sıvı yağ salçalar alınır birlikte biraz kavrulur.
- Soğan ince kıyılır,salçalar eklenir,havuçlar halka doğranır eklenir.
- Domates rendelenir,bezelyelerle birlikte havuçlara eklenir.
- Tavuk kalçaları büyük parçalar ayrılır,kavrulan malzemelere eklenir,koyulaşması beklenir.
- Yeterince su eklenir tavuğun yumuşaması beklenir.
- Patatesler büyük doğranır ,bir diş sarımsak soyulur ,patateslerle birlikte tencereye ilave edilir.
- Tuzu ,karabiberi,kekiği eklenir 5 dk orta ateşte pişirilir.
- TAVUKLU ORMAN KEBABI servis tabağına alınır ,sıcak servis edilir.
- AFİYET OLSUN..........
|
|
Paylaş:Facebook
Twitter
Google+
nefis görünüyor canım ellerine sağlık aldım bir tabak ;)
YanıtlaSilteşekkür ederim Turuncu Tatlar:))))))))))))
YanıtlaSilElinize sağlık çok lezzetli güzel bir yemek sevgiler...
YanıtlaSilteşekkürler ÖZGEN :)))))))))
YanıtlaSil