11 Mart 2014 Salı

Bu akşam bizim evde zeytinyağlı yaprak sarma vardı.Kızım üç yemeği çok sever bu yemeklerden biri de biri de yaprak sarmadır.Yemek seçen kızımın  beni üzmediği akşamlardan, neyse ki yaprak sarmayı seviyor neyse ki Türk Mutfağında Yaprak Sarma var.

EMEL'İN SİHİRLİ ELLERİ

  • MALZEMELER
  • 250 GR SALAMURA YAPRAK
  • 2 SB PİRİNÇ
  • 1YK BİBER SALÇASI
  • 1 TK DOMATES SALÇASI
  • 1/2 DEMET MAYDANOZ
  • 1 BÜYÜK SOĞAN
  • 4 YK SIVI YAĞ
  • TUZ,KARABİBER, KURU NANE(isteğe göre)
  • YAPILIŞI
  • Salamura yapraklar sıcak suda bekletilir fazla tuzu arındırılır.
  • Tavaya sıvı yağ,salçalar,ince doğranmış soğanlar alınır birlikte kavrulur.
  • Salçaların kokusu çıkıp soğanlar kavrulunca,yıkanmış pirinç eklenir.
  • Maydanoz ince kıyılır,eklenir.
  • Tuzu karabiberi kuru nanesi eklenir karıştırılır.
  • İç harç hazır.
  • Yaprakları ister elde ,istersek de doğrama tahtası üzerine serer, iç harcı pay eder sararız.
  • Yaprağın geniş kısmına iç harç yerleştirilir kenarları içe kıvrılarak ince bir şekilde sarılır.
  • Yapraklar ve iç harç bitene kadar sarma işlemine deva edilir.
  • Sarılan yapraklar pişirme kabına yerleştirilir.
  • Üzerine 1 çb su gezdirilir.Arzuya göre zeytin yağı gezdirilir,yaprak sarma pişirmeye alınır. Sarmanın suyu ara ara kontrol  edilerek su ilave edilir.
  • Orta ateşte 25-30 dk pirinçler yumuşayana kadar pişirilir.

  • AFİYET OLSUN..........





  •  






Paylaş:Facebook Twitter Google+

8 yorum:

  1. çok severim canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Yanıtlar
    1. mutfaklarımızın vazgeçilmezi, bizde severek yiyoruz teşekkürler REYHANE

      Sil
  3. bu lezzete kimhayır der ellllerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. TEŞEKKÜRLER TURUNCU TATLAR DOĞRUDUR BU LEZZETE HAYIR DİYEBİLMEK MÜMKÜN DEĞİL.....

      Sil