4 Mart 2014 Salı

Merhabalar bugünün paylaşımı günlerin ve beş çayı ikramlarının olmazsa olmazı Kısır .Kısırı sevmeyenimiz yoktur herhalde çayın yanında nede güzel bir ikram olur üstelik hazırlaması da kolay .
KISIR TARİF,KISIR NASIL YAPILIR,BULGURLU TARİFLER,NAR EKŞİLİ TARİFLER,

EMEL'İN SİHİRLİ ELLERİ


  • MALZEMELER
  • 3 SB KISIRLIK BULGUR
  • 1/2 BAĞ MAYDANOZ
  • 2 ADET KURU SOĞAN 
  • 2 YK BİBER SALÇASI
  • 1 YK DOMATES SALÇASI
  • 4-5 DAL TAZE SOĞAN
  • 1 ÇB SIVI YAĞ
  • 7-8 ADET KİRAZ DOMATES
  • 2 ADET KÜÇÜK SALATALIK
  • 1 KF NAR EKŞİSİ
  • TUZ,KARABİBER
  • PUL BİBER
  • YAPILIŞI
  • Karıştırma kabına bulgur alını, üzerine sıcak su dökülüp demlenmeye bırakılır.
  • Tavaya sıvı yağ,salçalar ,ince doğranmış soğanlar birlikte kavrulur.
  • Maydanoz,taze soğan ince kıyılır.
  • Domatesler,küp doğranır.
  • Demlene bulgura salçalı sos eklenir iyice birbirine yedirilir.
  • Karışan ılınan bulgura maydanoz,soğan ,domatesler eklenir.
  • Tuzu ,karabiber, pul biberi(isteğe göre)eklenir.
  • Nar ekşisi eklenir ve servis tabağına alınır.
  • Salatalık halka doğranır süslenir.

  • AFİYET OLSUN..............










Paylaş:Facebook Twitter Google+

0 yorum:

Yorum Gönder