Merhabalar bugünün paylaşımı günlerin ve beş çayı ikramlarının olmazsa olmazı Kısır .Kısırı sevmeyenimiz yoktur herhalde çayın yanında nede güzel bir ikram olur üstelik hazırlaması da kolay .
|
EMEL'İN SİHİRLİ ELLERİ
- MALZEMELER
- 3 SB KISIRLIK BULGUR
- 1/2 BAĞ MAYDANOZ
- 2 ADET KURU SOĞAN
- 2 YK BİBER SALÇASI
- 1 YK DOMATES SALÇASI
- 4-5 DAL TAZE SOĞAN
- 1 ÇB SIVI YAĞ
- 7-8 ADET KİRAZ DOMATES
- 2 ADET KÜÇÜK SALATALIK
- 1 KF NAR EKŞİSİ
- TUZ,KARABİBER
- PUL BİBER
- YAPILIŞI
- Karıştırma kabına bulgur alını, üzerine sıcak su dökülüp demlenmeye bırakılır.
- Tavaya sıvı yağ,salçalar ,ince doğranmış soğanlar birlikte kavrulur.
- Maydanoz,taze soğan ince kıyılır.
- Domatesler,küp doğranır.
- Demlene bulgura salçalı sos eklenir iyice birbirine yedirilir.
- Karışan ılınan bulgura maydanoz,soğan ,domatesler eklenir.
- Tuzu ,karabiber, pul biberi(isteğe göre)eklenir.
- Nar ekşisi eklenir ve servis tabağına alınır.
- Salatalık halka doğranır süslenir.
- AFİYET OLSUN..............
|
|
Paylaş:Facebook
Twitter
Google+
0 yorum:
Yorum Gönder