Merhabalar. Büyük kızım Ceylin geçtiğimiz günlerde 8 yaşını doldıurdu.Ceylinimin bu yıl ki doğum gün pastasını ben hazırladım.Nasıl bi pasta istediğini uzun uzun anlatıp okula gitti.Bol şekerlemeli bir pasta istiyormuş prensesim bende bu isteği yerine getirmeliydim ve minik prensesimi uyutup pasa yapmaya koyuldum nasıl bir pasta yapmalıyı ki bol şekerlemeyle uyum içinde olsun derken rulo katları kullanmaya karar verdim.rulo katlara jelibonlar,çakıltaşı çikolatalar,misket çikolatalar derken tamda prensesimin istediği gibi bir pasta çıktı ortaya ve işte o güzel pasta bol şekerlemesi ,yumuşacık pandipanyasıyla Rulo katlı bo bol çikolatalı Doğum Günü pastası .Prensesim çok beğendi paylaşmazsam olmaz dedim.
|
EMEL'İN SİHİRLİ ELLERİ
- MALZEMELER
- 4 YUMURTA
- 3 YEMEK KAŞIĞI KAKAO
- 1 ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ
- 1 SU BARDAĞI SÜT
- 1 SU BARDAĞI ŞEKER
- 2-2,5 SU BARDAĞI UN
- 1 PAKET KABARTMA TOZU
- 1 PAKET VANİLYA
- ÜZERİ İÇİN ÇAKIL TAŞI ÇİKOLATA,AHUDUDU JELİBON
- 2 KUTU BONİBON
- 2 PAKET RULO KAT
- 1 PAKET KAKAOLU KREM ŞANTİ
- 1 SU BARDAĞI SÜT
- 1 ÇAY BARDAĞI DAMLA ÇİKOLATA
- 1 PAKET KREMA
- 2 PAKET ÇİKOLATA(80 gram)
- YAPILIŞI
- Karıştırma kabına yumurta şeker çırpılır,süt,sıvı yağ eklenir.
- Elenmiş un ,kabartma tozu,kakao,vanilya eklenir karıştırılır.
- Yağlanmış kelepçeli kalıba karışım boşaltılır.
- Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 25 dakika kontrollü olarak pişirilir.
- Kek pişince kalıptan çıkarılır ılınınca ikiye bölünür.
- Tavaya krema alınır ateşe konur kaynama noktasına gelince ateşten alınır çikolatalar eklenir karıştırılır homojen kıvam alınca dolapta 30 dakika soğumaya bırakılır.
- Ilınan kek iki parçaya ayrılır parçanın altta kalan kısmına çikolata ganaj sürülür. damla çikolata serpilir kek parçaları birleştirilir.
- Kakaolu krem şanti soğuk sütle çırpılır ve pastanın dış kısmı krem şantiyle kaplanır.
- Rulo katlar pastanın çevresine ve pastanın üst kısmına şekerlemeleri ayırmak için kaplanır.
- Rulo katların kaplama işleminin ardından son olarak pasta şekerlemelerle süslenir.
- ŞEKERLEMELİ ABUR CUBUR PASTA servise hazır.
|
|
Paylaş:Facebook
Twitter
Google+
0 yorum:
Yorum Gönder