12 Aralık 2014 Cuma

Merhabalar.Yoğun yağmurlu Antalya gününün ardından herkese selamlar.
EMEL'İN SİHİRLİ ELLERİ
EMEL'İN SİHİRLİ ELLERİ
EMEL'İN SİHİRLİ ELLERİ

MALZEMELER

150 GR KIYMA 

1 ORTA BOY PATATES

1 ADET SOĞAN 

1 YUMURTA 

3 SB UN

KARABİBER ,TUZ

YOĞURT

2 YK TEREYAĞ

KIRMIZI TOZ BİBER

SARIMSAK

YAPILIŞI

Yoğurma kabına un yumurta ,tuz alınır,azar azar su eklenerek sert bir hamur elde edilir.

Derin bir kaseye soğan patates rendelenir,fazla suyu sıkılarak üzerine kıyma eklenir tuzu karabiberi

gezdirilir,karıştırılır iç malzeme hazır.

Dinlenen hamur 2'ye bölünür ve ince açılır küçük kareler kesilir hazırlanan iç harç karelere paylaştırılır mantıları kapatılır.

Derin bir tencerede kaynayan tuzlu suda mantılar haşlanmaya bırakılır.

Sarımsak tuzla ezilir yoğurda eklenir ,tavada tereyağ eritilir kızan yağa toz biber eklenir ateşten alınır.

Haşlana mantılar süzülerek servis tabağına alınır üzerine yoğurt ve yağı gezdirilir.

PATATESLİ KIYMALI MANTI servise hazır.


AFİYET OLSUN..........




Paylaş:Facebook Twitter Google+

1 yorum:

  1. Patatesi zaten çok severim. Birde mantıyla birleşince eminim harika bir tadı olmuştur. Elinize sağlık

    YanıtlaSil