Merhabalar.Yoğun yağmurlu Antalya gününün ardından herkese selamlar.
|
EMEL'İN SİHİRLİ ELLERİ |
|
EMEL'İN SİHİRLİ ELLERİ
MALZEMELER
150 GR KIYMA
1 ORTA BOY PATATES
1 ADET SOĞAN
1 YUMURTA
3 SB UN
KARABİBER ,TUZ
YOĞURT
2 YK TEREYAĞ
KIRMIZI TOZ BİBER
SARIMSAK
YAPILIŞI
Yoğurma kabına un yumurta ,tuz alınır,azar azar su eklenerek sert bir hamur elde edilir.
Derin bir kaseye soğan patates rendelenir,fazla suyu sıkılarak üzerine kıyma eklenir tuzu karabiberi
gezdirilir,karıştırılır iç malzeme hazır.
Dinlenen hamur 2'ye bölünür ve ince açılır küçük kareler kesilir hazırlanan iç harç karelere paylaştırılır mantıları kapatılır.
Derin bir tencerede kaynayan tuzlu suda mantılar haşlanmaya bırakılır.
Sarımsak tuzla ezilir yoğurda eklenir ,tavada tereyağ eritilir kızan yağa toz biber eklenir ateşten alınır.
Haşlana mantılar süzülerek servis tabağına alınır üzerine yoğurt ve yağı gezdirilir.
PATATESLİ KIYMALI MANTI servise hazır.
AFİYET OLSUN..........
|
Paylaş:Facebook
Twitter
Google+
Patatesi zaten çok severim. Birde mantıyla birleşince eminim harika bir tadı olmuştur. Elinize sağlık
YanıtlaSil