19 Aralık 2014 Cuma

İyi akşamlar,herkese kucak dolusu sevgiler.Uzun sayılabilecek bir aradan sonra herkeslere merhabalar.Bugün arkadaş buluşmamız vardı arkadaşlarım sağ olsunlar beni ziyarete geldiler bende onlara en pratik ve lezzetli olarak ne yapabilirim derken Mercimek Köftesi hazırlamak geldi aklıma ve hemen mutfağıma gidip köftemi hazırladım gayet lezzetli ve doyurucu bir ikram oldu. Bakalım  köfteyi ben nasıl yapmışım......
MERCİMEK KÖFTE TARİFİ,MERCİMEK KÖFTE NASIL HAZIRLANIR,PRATİK MERCİMEK KÖFTE NASIL HAZIRLANIR.
EMEL''İN SİHİRLİ ELLERİ

MALZEMELER

1 SB KIRMIZI MERCİMEK

2 ÇB KÖFTELİK BULGUR

1 LİTRE SU

1 ÇB SIVI YAĞ

1 YK BİBER SALÇASI

1 TK DOMATES SALÇASI

2 BÜYÜK BOY SOĞAN

1/2 BAĞ MAYDANOZ

4-5 DAL YEŞİL SOĞAN

KARABİBER,TUZ

LİMON

YAPILIŞI

Tencereye mercimek alınır üzerine 1  litre su dökülür ve mercimek yumuşayana kadar haşlanır fakat suyunu tam çekmeden

 köftelik bulguru eklenir ve 45 dk. kadar demlenmeye bırakılır.

Tavaya salçalar sıvı yağ,ve incecik doğranmış soğanlar alınır ve güzelce kavrulur.Kavrulan salçalar demlenen ve ılınan

 mercimekli harca eklenir ve güzelce yoğurulur.

Yoğrulan köftelik harça  sapları ayıklanıp ince ince doğranan  maydanoz ve soğanlar eklenir,tuz karabiberi gezdirilir ve köfteye şekiller verilir servis tabağına alınır.


MERCİMEK KÖFTE servise hazır.

AFİYET OLSUN......




Paylaş:Facebook Twitter Google+

0 yorum:

Yorum Gönder