Rüzgarlı geçen birkaç günün ardından hastalıklardan korunmak için şifa niyetine çorba hazırladım.Bu çorbayı Annem bizim için soğuk kış günlerinde okuldan geldiğimizde içimizi ısıtsın diye hazırlardı,bende şimdi kızım okuldan geldiğinde içini ısıtması için yapmıştım paylaşması bugünüe nasip oldu .
Buyurun tarife..........
|
EMEL'İN SİHİRLİ ELLERİ
MALZEMELER
1 ADET TAVUK GÖĞSÜ
ÇB YEŞİL MERCİMEK
1 SB TEL ŞEHRİYE
5 SB SU
2 YK TEREYAĞ
1 YK KURU NANE
1 YK TUZ
YAPILIŞI
Tencereye su ve tavuk göğsü alınır,mercimekler yıkanır ve tencereye eklenir.
Tenceredeki malzemeler pişmeye yakın tel şehriyeler eklenir.
Bütün malzemeler yumuşayınca tavada tereyağ eritilir içerisine kuru nane eklenir.
Tenceredeki tavuk göğsü çorbadan çıkarılır ve parça parça didilir ve çorbaya eklenir.
Çorbaya son olarak tuzu eklenir karıştırılarak sıcak servis edilir.
YEŞİL MERCİMEKLİ TEL ŞEHRİYELİ TAVUK ÇORBA servise hazır.
AFİYET OLSUN..................
|
Paylaş:Facebook
Twitter
Google+
0 yorum:
Yorum Gönder