20 Ekim 2014 Pazartesi

Rüzgarlı geçen birkaç günün ardından hastalıklardan korunmak için şifa niyetine çorba hazırladım.Bu çorbayı Annem bizim için soğuk kış günlerinde okuldan geldiğimizde içimizi ısıtsın diye hazırlardı,bende  şimdi kızım okuldan geldiğinde içini ısıtması için yapmıştım  paylaşması bugünüe nasip oldu .
Buyurun tarife..........
EMEL'İN SİHİRLİ ELLERİ

MALZEMELER

1 ADET TAVUK GÖĞSÜ

 ÇB  YEŞİL MERCİMEK

1 SB TEL ŞEHRİYE

5 SB SU

2 YK TEREYAĞ

1 YK KURU NANE

1  YK TUZ

YAPILIŞI 

Tencereye su ve tavuk göğsü alınır,mercimekler yıkanır ve tencereye eklenir.

Tenceredeki malzemeler pişmeye yakın tel şehriyeler eklenir.

Bütün malzemeler yumuşayınca tavada tereyağ eritilir içerisine kuru nane eklenir.

Tenceredeki tavuk göğsü çorbadan çıkarılır ve parça parça didilir ve  çorbaya eklenir.

Çorbaya son olarak tuzu eklenir karıştırılarak sıcak servis edilir.

YEŞİL MERCİMEKLİ TEL ŞEHRİYELİ TAVUK ÇORBA servise hazır.

AFİYET OLSUN..................





Paylaş:Facebook Twitter Google+

0 yorum:

Yorum Gönder