19 Ekim 2014 Pazar

Rüzgarlı ama güneşi içinizi ısıtan bir Antalya gününden merhabalar.İyi pazarlar.Yediğim en güzel çiğ köfteyi paylaşmasam  olmaz dedim ve buradayım.Komşum sultan hanımın bizim için yoğurduğu çiğ köfte o kadar kıvamında ve ve mükemmeldi ki bu güzel köfteyi memleketinden getirdiği malzemelerle tam anlamıyla Diyarbakır ikrammı olarak hazırladığın için teşekkürler ımm Sultancığım ellerine  sağlık şimdi sen köfteyi hazırlarken malzemeleri ölçüleriyle yazmıştım şimdi paylaşma zamanı buyurun tarife........


EMEL'İN SİHİRLİ ELLERİ

EMEL'İN SİHİRLİ ELLERİ

MALZEMELER

3 SB ÇİĞ KÖFTELİK BULGUR

1 SB SIVI YAĞ

3 YK BİBER SALÇASI

3 YK DOMATES SALÇASI

1 ÇB NAR EKŞİSİ

1/2 BAĞ MAYDANOZ

1/2 BAĞ YEŞİL SOĞAN

3 ADET SOĞAN

4 DİŞ SARIMSAK

1 YK KURU NANE 

2 YK İSOT

1 TK KARABİBER

1 TK TARÇIN

YAPILIŞI

Yoğurma tepsisine 3 adet soğanı ,4 diş sarımsağı rendeleyip ,bütün malzemeleri salçayla karıştıralım .

Sonra bulguru ekleyip yoğurmaya başlayalım ,malzemeler birbirine geçmeye başladığında azar zar ılık su ilave edelim.

Yoğurma işlemi sonlanmaya yakın ince kıyılmış yeşillikleri ,nar ekşisini ,isotu ekleyip çok az daha yoğurup şekil verilir ,yeşilliklerle süslenir servise hazır.

DİYARBAKIR USULÜ ÇİĞ KÖFTE servise hazır.

AFİYET OLSUN.............

NOT:Salçalar yeterince tuzlu olduğu için köfteye tuz eklemiyoruz.




Paylaş:Facebook Twitter Google+

0 yorum:

Yorum Gönder