28 Ekim 2014 Salı

Güneşin içimizi sımsıcak ısıttığı yazdan kalma bir Antalya gününden merhabalar.Bugün sizlerle kızımın beslenmesi için hazırladığım Pastahane poğaçasını paylaşmak istedim hamuru yumuşacık poğaçanın yapımı kolay lezzeti tabi kide şahane...Tarifi paylaşma zamanı....
PASTAHANE POĞAÇASI NASIL HAZIRLANIR,PASTAHANE POĞAÇA TARİFİ,PEYNİRLİ POĞAÇA TARİFİ, PEYNİRLİ POĞAÇA NASIL YAPILIR,PEYNİRLİ PRATİK PASTAHANE POĞAÇA NASIL YAPILIR,PRATİK POĞAÇA TARİFİ,PRATİK HAMUR İŞLERİ, PRATİK GÜN İKRAMLARI,

EMEL'İN SİHİRLİ ELLERİ

MALZEMELER


1 YUMURTA

 1 ÇB SÜT (ILIK)

1 PK YAŞ MAYA

125  GR MARGARİN(oda ısısında)

SB SIVI YAĞ

1 YK ŞEKER

1 TK TUZ

1 KF ILIK  SU

3-3,5 SB UN

SUSAM,ÇÖREK OTU

İÇ HARÇ

150 GR BEYAZ PEYNİR

1/4 BAĞ MAYDANOZ

1 TK TUZ

1 ÇK KARABİBER

ÜZERİ İÇİN 


1 YUMURTA SARISI

YAPILIŞI

Yoğurma kabına unu ,şekeri,tuzu,yaş mayayı ılık süt sıvı yağ ve kuru mayayı alır karıştırırız 10 dk.mayalanması için bekleriz..

Malzemeler iyice karışınca azar azar unu ve ılık suyu ilave eder , ele yapışmayan ,yumuşak bir hamur elde edilir.

Hamuru 1 saat dinlenmeye bırakırız.

Dinlenen hamur tekrar yoğrulur

İç harç için maydanoz ince kıyılır,peynir parçalanır,tuz,karabiber eklenir karıştırılır iç harç hazır.

Hamur dinlenince hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılır avuç içinde açılır ve iç harç eklenir şekil verilir yağlı tepsiye sıralanır.

Poğaçaların  üzerine yumurta sarısı sürülür ,çörek otu ve susam sepilir.

180 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.

AFİYET OLSUN.......... 












Paylaş:Facebook Twitter Google+

1 yorum: