Güneşin içimizi sımsıcak ısıttığı yazdan kalma bir Antalya gününden merhabalar.Bugün sizlerle kızımın beslenmesi için hazırladığım Pastahane poğaçasını paylaşmak istedim hamuru yumuşacık poğaçanın yapımı kolay lezzeti tabi kide şahane...Tarifi paylaşma zamanı....
|
EMEL'İN SİHİRLİ ELLERİ
MALZEMELER
1 YUMURTA
1 ÇB SÜT (ILIK)
1 PK YAŞ MAYA
125 GR MARGARİN(oda ısısında)
SB SIVI YAĞ
1 YK ŞEKER
1 TK TUZ
1 KF ILIK SU
3-3,5 SB UN
SUSAM,ÇÖREK OTU
İÇ HARÇ
ÜZERİ İÇİN
YAPILIŞI
Yoğurma kabına unu ,şekeri,tuzu,yaş mayayı ılık süt sıvı yağ ve kuru mayayı alır karıştırırız 10 dk.mayalanması için bekleriz..
Malzemeler iyice karışınca azar azar unu ve ılık suyu ilave eder , ele yapışmayan ,yumuşak bir hamur elde edilir.
Hamuru 1 saat dinlenmeye bırakırız.
Dinlenen hamur tekrar yoğrulur
İç harç için maydanoz ince kıyılır,peynir parçalanır,tuz,karabiber eklenir karıştırılır iç harç hazır.
Hamur dinlenince hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılır avuç içinde açılır ve iç harç eklenir şekil verilir yağlı tepsiye sıralanır.
Poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürülür ,çörek otu ve susam sepilir.
180 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
AFİYET OLSUN..........
|
Paylaş:Facebook
Twitter
Google+
ellerine sağlık şekerim
YanıtlaSil