21 Ağustos 2014 Perşembe

Merhabalar,bugün ki akşam yemeğim Köy Tavuğu yayladan getirdiğim tavuğu hazırladım,fırında tavuğun lezzetini arttırmak için bol baharatlı patates,soğan,biber tavuğa eşlik etti.Tavuğun yanına yakıştırdığım için bol naneli domatesli bulgur pilavı pişirdim ve buz gibi bir ayran ımmm yemede yanın da yat ......şimdi  gelin tarife..............
EMEL'İN SİHİRLİ ELLERİ
EMEL'İN SİHİRLİ ELLERİ

MALZEMELER

1 ADET KÖY TAVUĞU
3-4 ADET PATATES
3-4 ADET SOĞAN
3-4 ADET KAPYA BİBER
KEKİK,KARABİBER
TUZ,TOZ KIRMIZI BİBER
2 T-YK SIVI YAĞ

YAPILIŞI

Tavuk fırın için uygun boyutlarda kesilir,baharatları gezdirilir, sıvı yağ ile  25 dk marine edilir.
Patatesler büyük doğranır,soğanlar halka biberler büyük doğranır birlikte karıştırılır.
Fırın tepsisine yayılır.
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
FIRINDA KIZARMIŞ KÖY TAVUĞU servise hazır.
NOT:köy tavuğu biraz sert olduğu için geç pişe biliyor arzuya göre daha az sıcaklıkta yavaş pişirilebilir.

AFİYET OLSUN

Paylaş:Facebook Twitter Google+

2 yorum:

  1. Köy tavuğu yemeyeli seneler oluyor. Elinize sağlık. Lezzetinden şüphem yok:) sevgiler

    YanıtlaSil
  2. köy tavuğu nasılda lezzetli olmuştur..ama malesef kolay bulunmuyor,ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil