27 Ağustos 2014 Çarşamba

Merhabalar,bugün çay saatlerinin  gün ikramlarının leziz pratik bir o kadar da göz dolduran ikramlarından Mayonezli Patates Çanaklarını takdim ederim.....şimdi buyurun tarife
EMEL'İN SİHİRLİ ELLERİ
EMEL'İN SİHİRLİ ELLERİ

MALZEMELER

6 ADET HAŞLANMIŞ PATATES
1 ÇK TEREYAĞ
1 ADET HAVUÇ
2 YK MAYONEZ
1 DİŞ SARIMSAK
4 YK YOĞURT
4-5 DAL MAYDANOZ
7-8 DAL NANE

YAPILIŞI

Patatesleri soyup yoğurma kabına patatesleri, tereyağı ,tuz ,karabiberini ekler yoğururuz.
Yoğrulan harçtan avuç içerisine yeterince alınır yuvarlanır daha sonra çanak şekli verilir.
Çanakları 1 saat kadar dolapta bekletiriz.
Havuçu rendeler 1yk yağda tavada çevirir soğutup mayonez ve yoğurtla buluştururuz.
Sarımsağı hazır eder hep birlikte karıştırır çanakların ortalarına paylaştırılır.
Çanakları nane ve maydanoz yapraklarıyla süsler servise hazır ederiz.
HAVUÇLU MAYONEZLİ PATATES ÇANAKLARI servise hazır.

AFİYET OLSUN...........



Paylaş:Facebook Twitter Google+

0 yorum:

Yorum Gönder