İyi akşamlar,iftardan sonra çayın yayına harika bir poğaça tarifim var ,buyurun tarife.......
|
EMEL'İN SİHİRLİ ELLERİ
MALZEMELER
125 GR TEREYAĞ(oda ısında)
1 SB YOĞURT
1 ÇB SIVI YAĞ
1 YUMURTA(sarısı üzerine )
1 KF ÇÖREK OTU
2 YK KEKİK
1 PK KABARTMA TOZU
1 TK TUZ
1 ÇK ŞEKER
4 SB UN
YAPILIŞI
Yoğurma kabına un alınır orası havuz şeklinde açılır oda ısında malzemeler eklenir ,kabartma tozu eklenir yavaş yavaş karıştırılır.
Kekik çörek otu eklenir yumuşak bir hamur yoğrulur.
Yoğrulan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılır yuvarlanır yağlı kağıt serilmiş tepsiye sıralanır.
Poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürülür.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızara kadar pişirilir.
KEKİK ÇÖREK OTLU POĞAÇA servise hazır.
AFİYET OLSUN............
|
Paylaş:Facebook
Twitter
Google+
0 yorum:
Yorum Gönder