EMEL'İN SİHİRLİ ELLERİ
MALZEMELER
4 BÜYÜK HAVUÇ
3 YK SIVI YAĞ
4 YK TEPELEME YOĞURT
1 AVUÇ CEVİZ
1-2 D,Ş SARIMSAK
NANE ,KIRMIZI BİBER
TUZ
YAPILIŞI
Havuçlar yıkanır rendelenir.
Tavaya sıvı yağ eklenir ve havuçlar eklenir birlikte kavrulur.
Sarımsak tuzla ezilir ve yoğurda eklenir.
Havuçlar kavrulunca biraz soğutulur yoksa yoğurdu pişirir.
Havuçlar sarımsaklı yoğurda eklenir karıştırılır.
Cevizler havanda ezilir,yoğurtlu karışıma eklenir,yeterince tuz serpilir.
Küçük bir tavada nane ve kırmızı biberli yağ hazırlanır.
Havuçlu yoğurtlama servis tabağına alınır ve biberli naneli yağ gezdirilir .
HAVUÇLU CEVİZLİ YOĞURTLAMA servise hazır.
AFİYET OLSUN.......
|
0 yorum:
Yorum Gönder