30 Aralık 2013 Pazartesi

ZEYTİNYAĞLI BARBUNYA TARİFİ,ZEYTİN YAĞLI BARBUNYA NASIL YAPILIR,KOLAY ZEYTİN YAĞLI BARBUNYA TARİFİ

EMEL'İN SİHİRLİ ELLERİ

MALZEMELER

1 KG BARBUNYA

1 ORTA BOR SOĞAN
2 BÜYÜK BOY DOMATES

1 YK DOMATES SALÇASI

1 TK BİBER SALÇASI 

3 YK SIVI YAĞ

1 ADET YEŞİL BİBER

TUZ 

YAPILIŞI


Barbunyalar ayıklanır ,yıkanır .

Tencereye sıvı yağ,salçalar alınır kokusu çıkana kadar kavrulur.

Ardından yemeklik doğranmış soğanlar eklenir ve birlikte 1-2 dakika daha kavrulur.

Domatesler rendelenir ve tencereye eklenir sos kıvamı alması beklenir.

Karışım hazır olunca barbunya tencereye eklenir  5 dakika orta ateşte pişmeye bırakıldıktan sonra 2 sb sıcak su ,tuzu ,biberi eklenir ve kısık ateşte barbunyalar yumuşayana kadar pişmeye bırakılır.

Yumuşayıp suyunu çeken barbunya ateşten alınır.

ZEYTİN YAĞLI BARBUNYA servise hazır.

AFİYET OLSUN







Paylaş:Facebook Twitter Google+

0 yorum:

Yorum Gönder