EMEL'İN SİHİRLİ ELLERİ
Merhabalar yine değişik bir tarifle karşınızdayım .Bu tarifi salatalığı yediremediğim küçük kızım için hazırladım .Sizde deneyin. Çocuklarınızda görünümüyle merak uyandırıp, yemek için heyecanlanacakları LEZZET'li ve sevimli bir salata ...Annelerden kuzularına!!!!!!!!!!!
MALZEMELER
5-6 ADET SALATALIK
1/2 PAKET MAKARNA
2,5 SB YOĞURT
1 ÇB MAYONEZ
1/2 KAVANOZ (PATATES,BEZELYE,HAVUÇ)
2-3 ADET TURŞU SALATALIK
1 YUMURTA
ÇÖREKOTU
HAVUÇ (DİLİ İÇİN)
TUZ
YAPILIŞI
MAKARNAYI HAŞLIYORUZ.YUMURTAYIDA HAŞLIYORUZ. KARIŞTIRMA KABINA, HAŞLAYIP SOĞUTTUĞUMUZ MAKARNAYI ALIYORUZ.
YOĞURDU, MAYONEZİ ,HAVUÇLU BEZELYELİ KARIŞIMI , KÜP KÜP DOĞRADIĞIMIZ TURŞUYU EKLEYİP TUZUNU ATIP KARIŞTIRIYORUZ. SİTREÇ FİLM SERDİĞİMİZ KASEYE KARIŞIMI BOŞALTIYORUZ .DOLAP BİR SÜRE SOĞUMAYA BIRAKIYORUZ.
SOĞUYAN VE ŞEKİL ALAN SALATAMIZI SERVİS TABAĞINA TERS ÇEVİRİP SİTREÇ FİLMDEN AYIRIYORUZ.YIKAYIP İNCE HALKALAR ŞEKLİNDE DOĞRADIĞIMIZ SALATALIKLARLA SÜSLÜYORUZ (2 TANESİ AYAKLAR İÇİN)
AYIRDIĞIMIZ SALATALIKLARI 2'YE BÖLÜP UÇLARINA PARMAK ŞEKLİ VERİYORUZ. HAŞLADIĞIMIZ YUMURTAYI SOYUP BİR TARAFINDAN BİRAZ KESİYORUZ.(kolay yapıştırmak için) KAPLUMBAĞAMIZIN BAŞINI YERLEŞTİRİYORUZ. HAVUÇTAN PARÇA KOPARIP DİL ŞEKLİ VERİP YUMURTANIN ORTA KISMINI KESİP AĞZINI TAMAMLIYORUZ. GÖZLERİ İÇİN YUMURTAYI FIRÇAYLA YAĞLAYIP ÇÖREK OTLARINI SABİTLİYORUZ.
YEŞİLLİKLERLE SÜSLENİR.(arzuya göre)
KAPLUMBAĞA SALATAMIZ SERVİSE HAZIR..
AFİYET OLSUN..............................
|
0 yorum:
Yorum Gönder