28 Aralık 2013 Cumartesi

EMEL'İN SİHİRLİ ELLERİ

Merhabalar yine değişik bir tarifle karşınızdayım .Bu tarifi salatalığı yediremediğim küçük kızım için hazırladım .Sizde deneyin. Çocuklarınızda görünümüyle merak  uyandırıp, yemek için heyecanlanacakları  LEZZET'li ve sevimli bir salata ...Annelerden kuzularına!!!!!!!!!!!

MALZEMELER

5-6 ADET SALATALIK
1/2 PAKET MAKARNA
2,5 SB YOĞURT
1 ÇB MAYONEZ
1/2 KAVANOZ (PATATES,BEZELYE,HAVUÇ)
2-3 ADET TURŞU SALATALIK
1 YUMURTA
 ÇÖREKOTU
HAVUÇ (DİLİ İÇİN)
TUZ

YAPILIŞI

MAKARNAYI  HAŞLIYORUZ.YUMURTAYIDA HAŞLIYORUZ. KARIŞTIRMA KABINA, HAŞLAYIP SOĞUTTUĞUMUZ MAKARNAYI ALIYORUZ.
YOĞURDU, MAYONEZİ ,HAVUÇLU BEZELYELİ KARIŞIMI , KÜP KÜP DOĞRADIĞIMIZ TURŞUYU EKLEYİP TUZUNU ATIP KARIŞTIRIYORUZ. SİTREÇ  FİLM  SERDİĞİMİZ  KASEYE KARIŞIMI BOŞALTIYORUZ .DOLAP BİR SÜRE SOĞUMAYA BIRAKIYORUZ.
SOĞUYAN VE ŞEKİL ALAN SALATAMIZI  SERVİS TABAĞINA TERS ÇEVİRİP SİTREÇ  FİLMDEN AYIRIYORUZ.YIKAYIP İNCE HALKALAR ŞEKLİNDE DOĞRADIĞIMIZ SALATALIKLARLA SÜSLÜYORUZ (2 TANESİ AYAKLAR İÇİN)
AYIRDIĞIMIZ  SALATALIKLARI 2'YE BÖLÜP  UÇLARINA PARMAK ŞEKLİ VERİYORUZ. HAŞLADIĞIMIZ YUMURTAYI SOYUP BİR TARAFINDAN BİRAZ KESİYORUZ.(kolay yapıştırmak için) KAPLUMBAĞAMIZIN BAŞINI YERLEŞTİRİYORUZ. HAVUÇTAN PARÇA KOPARIP DİL ŞEKLİ VERİP YUMURTANIN ORTA KISMINI KESİP AĞZINI  TAMAMLIYORUZ. GÖZLERİ İÇİN YUMURTAYI  FIRÇAYLA YAĞLAYIP  ÇÖREK OTLARINI  SABİTLİYORUZ.
YEŞİLLİKLERLE SÜSLENİR.(arzuya göre)

KAPLUMBAĞA  SALATAMIZ  SERVİSE  HAZIR..

AFİYET OLSUN..............................




 


 

Paylaş:Facebook Twitter Google+

0 yorum:

Yorum Gönder