26 Aralık 2013 Perşembe

SAHAN KÖFTE TARİFİ,SAHAN KÖFTE NASIL YAPILIR,KÖFTELİ YEMEKLER,
EMEL'İN SİHİRLİ ELLERİ

MALZEMELER

250 GR KIYMA

4 ADET SOĞAN

4 ADET DOMATES

6-7 ADET BİBER(ÇARLİ)

4 ORTA BOY PATATES

1 YK DOMATES SALÇASI

3-5 DAL MAYDONOZ

1/2 ÇB SIVIYAĞ

2 DİLİM BAYAT EKMEK

1 TK KARABİBER

1 YK TUZ

1 BARDAK SICAK SU

YAPILIŞI

YOĞURMA KABINA: KIYMAYI, 1 ORTABOY RENDELENMİŞ SUYU SIKILMIŞ SOĞANI ,ROBOTTAN 

GEÇİRİLMİS BAYAT EKMEK İÇİNİ,İNCE KIYIM MAYDONOZU ,KARABİBERİ,TUZU EKLEYİP İYİCE

YOĞRURUZ İRİCE SAYILACAK  PARÇALAR KOPARIR YUVARLAYIP ŞEKİL VERİRİZ..

DİĞER TARAFTA ; DOMATESİ ,PATATESİ,SOĞANLARI HALKA DOĞRAR  FIRIN KABINA EN ALTA 

PATATESİ,ÜZERİNE KÖFTEYİ,SONRASINDA DOMATES VE EN ÜSTTE SOĞANDAN OLUŞAN, SIRAYLA 

DİZERİZ..DAHA SONRA İSTENİLEN ŞEKİLLERDE KESİLEN BİBERLERLE SÜSLERİZ
SOSU
1YK SALÇAYI  1 BARDAK SICAK SUYLA  AÇAR SIVIYAĞINI EKLER İYİCE KARIŞTIRIRIZ SAHAN 

KÖFTELERİMİZİN ÜZERİNE GEZDİRİRİZ.  200 DERECE 30-35 DK PİSİRİR SICAK SERVİS EDERİZ.

AFİYET OLSUN.......................



Paylaş:Facebook Twitter Google+

0 yorum:

Yorum Gönder