EMEL'İN SİHİRLİ ELLERİ
MALZEMELER
2 SB BALDO PİRİNÇ
1/2 ÇB TEL ŞEHRİYE
2 TEPELEME YK TEREYAĞ
TUZ,KARABİBER
SU
YAPILIŞI
Tavaya tereyağ ve şehriyeler alınır ,kavrulur.
Şehriyeler renk değiştirmeye başlayınca bol suda yıkanan pirinçler eklenir ardından hemen tuzu gezdirilir (pirinçler kırılmaması için).
Pirinçler bir süre kavrulur 5 sb sıcak suyu üzerine bırakılır önce harlı ateşte pirinçler daha sonrasında kısık ateşte pirnçler kabarıp suyunu çekince ateşten alınır, pilav demlenmeye bırakılır.
TEL ŞEHRİYELİ PİRİNÇ PİLAVI ''TEREYAĞLI''
AFİYET OLSUN..........
|
0 yorum:
Yorum Gönder