15 Nisan 2014 Salı

İyi akşamlar.Malum ilkbahar mevsimindeyiz ve baharla birlikte sebzeler tazelendi.Yeşillikler,bolca ,meyve baharla birlikte çeşit de çoğaldı.Enginarda baharı müjdeleyen sebzelerden ve de çok sağlıklı.Bende sağlık beslenmeyi destekleyen bir anne olarak ,kızıma enginarı yedirebilmek için türlü denemeler yapıyorum.Bugün ki enginar deneme iç baklalı.Kızıma tattırdım ,çok sevmedi ama tadına baktı benim için bu bile yeterliydi.Biz iç baklalı enginarı çok sevdik,sizde denemek isterseniz işte tarifi paylaşıyorum.

EMEL'İN SİHİRLİ ELLERİ


  1. MALZEMELER
  2. 500 GR İÇ BAKLA
  3. 5 ADET ENGİNAR ÇANAĞI
  4. 1 ORTA BOY SOĞAN
  5. DEREOTU
  6. 2-3 DAL TAZE SOĞAN 
  7. 1 ADET KÜP ŞEKER
  8. SIZMA ZEYTİNYAĞI
  9. 1 ADET LİMON
  10. YAPILIŞI
  11. Tencereye sıvı yağ ve ince doğranmış soğanlar alınır bira çevrilir.
  12. Tencereye temizlenmiş ,bolca limonla ovulmuş enginar çanakları eklenir.
  13. Tencereye enginarların üzerini geçecek kadar sıcak su eklenir bol limon sıkılır,şekeri eklenir .
  14. Enginarlar yumuşamaya başlayınca kabukları alınmış iç bakla eklenir,orta ateşte pişmeye bırakılır.
  15. Yumuşayan enginarlı iç bakla ateşten alınır.
  16. Enginarlar servis tabağına alınır,üzerine ince kıyılmış dereotu ve  taze soğanlar serpilir,zeytinyağı gezdirilir.
  17. ZEYTİNYAĞLI İÇ BAKLALI ENGİNAR ÇANAKLARI servise hazır.
  18. AFİYET OLSUN.........








Paylaş:Facebook Twitter Google+

6 yorum:

  1. eline sağlık canım ben çok severim bu ikiliyi şifa olsun inşallah:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah canım teşekkürler .Turuncu Tatlar

      Sil
  2. ellerine sağlık.mutlaka deneyeceğim.Ama Türkiyeye dönünce :) sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğenmene sevindim,Canım teşekkürler.ŞULE YANIK

      Sil
  3. Ne güzel böyle sağlıklı ve lezzetli tarifleri sık sık görür oldum bloglarda ama bu ikiliyi ilk defa gördüm sanırım benimde enginar pişirme vaktim geldide geçiyor bile
    Ellerine sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağlıklı yemek, ben demek,Anne olunca malum öyle yemekler hazırlamak gerekiyor ,beğenmenize sevindim.Teşekkürler.BAL TATLISI

      Sil