14 Nisan 2014 Pazartesi

Merhabalar,mutlu haftalar.
PİRİNÇ PİLAVI,ŞEHRİYELİ PİRİNÇ PİLAVI PİLAV,TEREYAĞLI PİRİNÇ PİLAVI,BEZELYELİ PİLAV,YILDZ ŞEHRİYELİ PİLAV,ŞEHRİYELİ TARİFLER,ŞEHRİYELİ PİRİNÇ PİLAVI TARİFİ,,PRATİK PİLAV TARİFİ,KOLAT PİLAV TARİFİ,PİLAV NASIL YAPILIR,

EMEL'İN SİHİRLİ ELLERİ

  • MALZEMELER
  • 2 SB PİRİNÇ 
  • 1 KF ŞEHRİYE (ben yıldız olanını kullandım)
  • 1 ÇB BEZELYE
  • 2 YK TEREYAĞ
  • 4 SB SU
  • TUZ,KARABİBER

  • YAPILIŞI
  • Pirinçler yıkanır tuzlu suda 5-10 dk bekletilir.
  • Tavaya tereyağ ve şehriyeler alınır,birlikte kavrulur.
  • Şehriyeler kavrulunca tuzlu suda bekletilen pirinçler yıkanır tavaya eklenir birlikte bir kaç defa çevrilir.
  • Pirinçler birbirini tutmaya başlayınca bezelyeler eklenir.
  • Bezelyeleri de ekledikten sonra tuzu ve 4 sb sıcak suyu ilave edilir, karıştırılıp,orta ateşte pirinçlerin suyunu çekmesi beklenir.
  • Suyunu çeken pilavı ateşten alıp kapak kısmına temiz bir havlu yerleştirilir ve demlenmeye bırakılır.
  • Demlene BEZELYELİ TEREYAĞLI PİRİNÇ PİLAVI servise hazır.
  • AFİYET OLSUN.................

  •   







Paylaş:Facebook Twitter Google+

2 yorum:

  1. çok lezzetli görünüyor canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil