26 Şubat 2014 Çarşamba

Merhabalar karnıyarık böreğini bilen yada tadan var mı?Ben bir kaç hafta önce kuzen toplantısında tanışmıştım karnıyarık böreğiyle.Tarifi fazla zaman geçmeden patateslisiı'ni yapmıştım. Beğendiğim bu böreği bu kez Mantarlı& Patlıcanlı yaptım ve bence patatesli'den daha güzel oldu,beğendiğim lezzetleri sizlerle paylaşmayı seviyorum ben severek,beğenerek yaptım umarım sizlerde beğenirsiniz.
KARNI YARIK BÖREĞİ TARİF, MANTARLI KARNIYARIK BÖREĞİ TARİF,DEĞİŞİK BÖREK TARİFİ,ALTERNATİF BÖREK TARİFİ,PATLICANLI BÖREK TARİFİ,GÜN İKRAMLARI,KARNI YARIK BÖREĞİ NASIL YAPILIR PATLICANLI KARNI YARIK BÖREĞİ NASIL YAPILIRPATLICANLI KARNI YARIK BÖREĞİ TARİF

EMEL'İN SİHİRLİ ELLERİ

  • MALZEMELER
  • 2 ADET YUFKA 
  • 1 KEMER PATLICAN
  • 10 ADET MANTAR
  • 3 YK SIVI YAĞ
  • 2 BÜYÜK SOĞAN
  • 3 ORTA BOY DOMATES
  • 1 TK BİBER SALÇASI
  • 1 TK ŞEKER
  • 2 ADET ÇARLİSTON BİBER
  • 1 DİŞ SARIMSAK
  • TUZ,KARABİBER
  • KEKİK (arzuya göre)
  • 1 ÇB SIVI YAĞ
  • 1 ÇB SÜT
  • YAPILIŞI
  • Tavaya mantar küçük küp olarak doğranır sotelenir.
  • Patlıcanlar alacalı soyulur ,küçük küp doğranır,3 yk sıvı yağını mantarlara ekler patlıcanlara ilave ederiz.
  • Soğanlar küçük doğranır,salçayla beraber tavaya eklenir birlikte soğanlar öldürülür,salçanın kokusu çıkarılır.
  • Domates rendelenir,ilave edilir.
  • Biber,sarımsak küçük doğranır eklenir.
  • Tuzu,karabiberi,şekeri eklenir. (kekiği ).
  • İç harç hazır edilir.
  • Tezgaha yufka serilir,8'e bölünür .
  • Sütle sıvı yağ karıştırılır sosu hazır edilir.
  • Yufkanın her yanına sürülür.
  • İç harç yufkanın uç kısmına yayılır ve geniş (3 parmak )sarılır.
  • Kalan yufka da aynı işlem uygulanır  16 parça elde edilir.
  • Yağlı kağıt serilmiş tepsiye sıralanır.
  • Böreklerin karın kısımları kesilir.
  • Kalan biber ve domatesten parçalar kesilir ,ve böreğin kesik kısımlarına yerleştirilir.
  • Böreklerin üzerine arzuya göre yumurta sürülür.(ben sıvı yağ sürdüm daha çıtır oldu)
  • 175 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
  • Mantarlı-Patlıcanlı Karnıyarık Böreğimiz hazır.



  • NOT:Böreğin daha çıtır olması için yalnızca süt-sıvıya sosu hazırlayın.Sosunuza yumurta eklerseniz yumuşak bir börek hazırlamış olursunuz.

  • AFİYET OLSUN..............















Paylaş:Facebook Twitter Google+

4 yorum:

  1. ellerine sağlık canım,nefis...

    YanıtlaSil
  2. ellerinize sağlık.çok leziz görünüyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkürler ,biraz uydurma oldu ama tadı nefis gerçekten ....esradan

      Sil