25 Haziran 2015 Perşembe

Merhabalar.Bu yaz ilk defa incir reçeli daha doğrusu olmamış incirden reçel yaptım,epey uğraştıran bir reçel .Bu nefis lezzeti daha önce denemeyenler için şimdi buyurun tarife.
REÇEL TARİFLERİ,İNCİR REÇELİ,İNCİR REÇELİ NASIL YAPILIR,İNCİR REÇELİ TARİFİ,YEŞİL İNCİR REÇELİ NASIL HAZIRLANIR,KOLAY İNCİR REÇELİ TARİFİ,

EMEL'İN SİHİRLİ ELLERİ

MALZEMELER

1 KG YEŞİL İNCİR (olmamış)

1 KG TOZ ŞEKER

5-6 ADET TANE KARANFİL

1 YK LİMON SUYU

4 SB SU

YAPILIŞI

İncirler bol suyla yıkanır ve sap kısımları ayıklanır,ayıklanan incirlerin tepelerine bıçakla çentikler açılır böylece incirler şerbeti daha kolay  emecek.
Ayıklanan incirler tencereye alınırlar ve bir miktar suyla yumuşayana kadar 20 dakika kadar haşlanan  incirlerin fazla suyu süzülür . 
Tencereye 4 sb suyu , şekeri,tane karanfilleri ekleyerek,orta ateşte ara ara karıştırarak şerbetin kıvam alması beklenir .
Kıvam alan şerbete incirler eklenir .

Kaynayan  karışıma limon suyu eklenir bir taşım daha kaynatıldıktan sonra ateşten alınır .

Kavanozlara paylaştırılır ve paylaştırılan  reçellerin soğumaya bırakılır ve ağızları sıkıca kapatılır.

YEŞİL İNCİR REÇELİ hazır.


AFİYET OLSUN









Paylaş:Facebook Twitter Google+

0 yorum:

Yorum Gönder