20 Haziran 2015 Cumartesi

Hayırlı Ramazanlar.Bugün ki tarif iftarda, sahurda sıcacık çayın yada buz gibi ayranın yanında bol malzemesi le besleyici puf puf Kıymalı Mantarlı Tepsi böreği .Biz kıymayı ve mantarı birlikte tüketmeyi seviyoruz ve defada börek olarak tercih ettik .Dün Akşam iftara eşimin isteği üzerine hazırlanan böreği eşim kızımla bitirmeden hemen iki dilimini kaptım ve öyle resimledim. Harika bir tadı var yumuşacık ve puf puf olan bu böreği mutlaka deneyin şimdi buyurun tarife.
BÖREK NASIL HAZIRLANIR,KIYMALI BÖREK TARİF,KIYMALI BÖREK NASIL HAZIRLANIR,DEĞİŞİK BÖREK TARİF,KIYMALI TEPSİ BÖREĞİ NASIL HAZIRLANIR,MANTARLI TEPSİ BÖREĞİ TARİFİ,MANTARLI KIYMALI TEPSİ BÖREĞİ TARİF,MANTARLI KIYMALI TEPSİ BÖREĞİNASIL YAPILIR.,
EMEL'İN SİHİRLİ  ELLERİ

MALZEMELER

1 KG YUFKA

250 GR KIYMA

500 GR MANTAR

2 BÜYÜK SOĞAN

4-5 DAL MAYDANOZ

TUZ,KİMYON

KEKİK,KARABİBER

SOSU İÇİN

1 SB SÜT

2 YK YOĞURT

1 YUMURTA

1 ÇB SIVI YAĞ

ÇÖREK OTU

YAPILIŞI

Tavaya kıyma alınır suyunu çekene kadar orta ateşte kavrulur.

Kavrulan kıymaya sıvı yağı ve küçük doğranmış mantar ve soğanlar eklenir ve birlikte 5 dk. daha kavrulur 
Ardından baharatları eklenir ve ateşten alınır.

İç harç hazır ve sosu  hazırlanır.

Pişirme tepsisine ilk yufka serilir her tarafına sos gezdirilir 2. ve 3. yufkalarda serilip sosu her tarafına gezdirildikten sonra orta kısma iç harç yayılır.

Ardından teker teker sos gezdirilerek tepsiye yerleştirilir.

Kalan sos böreğin üzerine gezdirilip çörek otu da serpilince önceden ısıtılmış 200 derece fırında  20-25 dakika alt -üst kızarana kadar pişirilir.

AFİYET OLSUN........







Paylaş:Facebook Twitter Google+

2 yorum:

  1. Hem pratik, hem leziz..Elinize sağlık:)

    YanıtlaSil
  2. ELLERİNİZE SAĞLIK:)
    Mantarı çok severim çok, fazlaca da tüketirim ama açıkçası böreğini aklımda her zaman olmasına rağmen yapmıyordum:))))) deneyeceğim.
    Ben de sayfama beklerim sizi.
    fulyapimlezzetler.blogspot.com
    Görüşmek üzere...

    YanıtlaSil