3 Şubat 2015 Salı

Merhabalar,sımsıcak güneşin iliklerinize işlediği bir Antalya gününden herkeslere selamlar.
EMEL'İN SİHİRLİ ELLERİ
EMEL'İN SİHİRLİ ELLERİ

MALZEMELER

1 ADET TAVUK GÖĞSÜ

1 KASE HAŞLANMIŞ NOHUT

2 SB PİLAVLIK BULGUR

3 YK ARPA ŞEHRİYE

2 ADET DOMATES

1 ADET KURU SOĞAN

1 TK DOMATES SALÇASI

1 TK BİBER SALÇASI

2 YK KURU NANE

4 SB TAVUK SUYU

TUZ,KARABİBER,KURU NANE

1 YK TEREYAĞ

2 YK SIVI YAĞ

YAPILIŞI

Küçük bir tencerede tavuk göğsü haşlanır.

Tavaya tereyağ ,sıvı yağ ,arpa şehriye ,salçalar küp doğranmış soğanlar eklenir birlikte kavrulur.

Domatesler rendelenir ve hafif sos kıvamı alana kadar pişmeye bırakılır.

Sos kıvamı alan malzemelere bulgur ve haşlanmış nohut eklenir üzerine tavuk suyu eklenir ve kıvama göre gerekirse 1 sb sıcak su eklenip pişmeye bırakılır.

Pilav pişerken tavuk göğsü ince ince didilip pilava eklenir ve kuru nanesi ,tuz ,karabiberi de eklenip karıştırılır pilav suyunu çekene kadar pişmeye bırakılır.

Pişen pilav 10 dakika demlenmeye bırakılır,demlenen pilav servise hazır.

TAVUK GÖĞÜSLÜ VE NOHUTLU  BULGUR PİLAVI kuru naneyle süslenir .

AFİYET OLSUN.......







Paylaş:Facebook Twitter Google+

0 yorum:

Yorum Gönder