Merhabalar.Mutlu Pazarlar.
|
EMEL'İN SİHİRLİ ELLERİ
|
|
EMEL'İN SİHİRLİ ELLERİ
MALZEMELER
2 ORTA OY PATATES(haşlanmış)
2 SB UN
1 ORTA BOY SOĞAN
3 YK YOĞURT
2 DİŞ SARIMSAK
TUZ,KARABİBER
KURU NANE
2 YK TEREYAĞ
YAPILIŞI
Yoğurma kabına un alını,tuzu eklenir suyu azar zar eklenerek hamuru yoğrulur.
Hamur dinlenmeye bırakılır.
Haşlanmış patatesler ezilir soğan küp doğranır az yağla kavrulur patateslere eklenir.
Tuzu,karabiberi,kuru nanesi eklenir iç harç hazır edilir.
Dinlenen hamur açılır büyük kara şeklinde kesilir.patatesli harç pay edilir.
Kareleri muska şeklinde kapatılır ,muskalar kaynayan tuzlu suda 5 dakika kadar haşlanır.
Sarımsaklar soyulur tuzla dövülür ve yoğurda eklenir.
Tavaya tereyağ alınır kızdırılır kuru nane serpilir ve ateşten alınır .
Servis tabağına Hingel alınır üzerine yoğurdu ve tereyağ gezdirilir.
PATATESLİ HİNGEL servise hazır .
AFİYET OLSUN............
|
Paylaş:Facebook
Twitter
Google+
Elinize sağlık. Çok nefis görünüyor. Patatesli olması ayrıca güzel. Sevgiler
YanıtlaSilBeğenmene sevindim canım,teşekkürler.Fatma Başaran
Sil