31 Mayıs 2014 Cumartesi

İyi akşamlar.Diyarbakır usulü içli köfte yemesi lezzetli yapması da bir o kadar zor meşakkatli içli köfteyi Arkadaşım sultanın anlatımıyla sizlerle buluşturuyorum.
EMEL'İN SİHİRLİ ELLERİ

EMEL'İN SİHİRLİ ELLERİ

MALZEMELER

700 GR İNCE BULGUR
4 ADET YUMURTA
1 ÇB UN
1 TK DOMATES SALÇASI
1 TK BİBER SALÇASI
HAŞLAMAK İÇİN KAYNAR SU
KIZARTMAK İÇİN SIVI YAĞ

İÇ HARÇ İÇİN

500 GR AZ YAĞLI KIYMA
2 ADET BÜYÜK SOĞAN
1 TK DOMATES SALÇASI
1 TK BİBER SALÇASI
1 TK REYHAN
1 TK PUL BİBER
TUZ

YAPILIŞI

Tavaya kıyma sıvı yağ alınır birlikte suyunu çekene kadar  kavrulur.
Küp doğranmış soğanı,salçaları tuzu reyhanı eklenir biraz daha kavrulur,soğumaya bırakılır.(gerekirse dolapta bekletin)
Köftenin bulguru az miktarda suyla ıslatılır,salçası,unu,yumurtaları,biberi ekleyip 1 saat kadar bulgurlar kabarana kadar beklemeye bırakılır.
Demlene bulguru yoğurmaya alınır,ellerimizi ara ıslatarak köfte yoğrulur .
Kıvamı ellerinizle açmaya çalıştığınızda çatlamadan yumuşak şekilde açılabilir olmalı.
Yoğrulan köfte hamurundan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılır,avuç içinde hamura havuz şekli verilir yalnız hamur ince olmalı fakat çatlamamalı.
Açılan havuza iç harçtan doldurulur,yavaş yavaş yuvarlayarak kapatılır.
Avuç içerisinde yuvarlayarak şekil verilir.
Köfteler kaynayan tuzlu suda teker teker 10 dakika kadar haşlanır kevgirle süzülerek haşlama işlemi bitirilir.
Köftelerin tamamı haşlanınca 2 yumurtayı çırpar köfteleri yumurtaya bular daha sonra kızgın yağda arkalı önlü çevrilir servis tabaklarına alınır.

İÇLİ KÖFTE servise hazır 

AFİYET OLSUN.....





Paylaş:Facebook Twitter Google+

0 yorum:

Yorum Gönder