12 Haziran 2014 Perşembe

Merhabalar.Yarın karneler alınıyor,kızım ana okuluna gidiyor Karne günü için ona süper bir pasta hazırladım,onu lezzetli tariflerle şımartmayı seviyorum..Bugünden yaptım çünkü bekleyince kolay dilimleniyor.İnternetten rulo pasta tariflere göz attım'' Yemek Tarifleri''adlı sitede harika bir tarif vardı hemen yapmaya koyuldum biraz zaman alan bir tarif fakat sunumu ve lezzeti süper oldu . Yarın kızımın yüzündeki tebessümleri,''karne tebriği pastası'' sevincini  düşününce yorgunluğum hemen geçiyor.Sizde misafirlerinize ,gün ikramlarında farklı süper bir pasta hazırlamak isterseniz tarifi paylaşıyorum.
EMEL'İN SİHİRLİ ELLERİ

EMEL'İN SİHİRLİ ELLERİ

MALZEMELER

SADE KEK İÇİN

2 YUMURTA(sarısı ve beyazı ayrılacak)
1 ÇB TOZ ŞEKER
1/2 ÇB ILIK SU
1/2 PK VANİLYA
 1  PK KABARTMA TOZU
1 ÇB UN+1 YK UN

ISPANAKLI KEK İÇİN

2 YUMURTA
1 ÇB ŞEKER
1/2 ÇB ISPANAK PÜRESİ
1 PK VANİLYA
 1/2 PK KABARTMA TOZU
1 ÇB UN+1 YK UN

KREMA İÇİN
1/2PK VANİLYALI PUDİNG
2 SB SÜT
8-10 ADET ÇİLEK 
1 ÇB DAMLA ÇİKOLATA
ÇİKOLATA(süslemekiçin)


EMEL'İN SİHİRLİ ELLERİ

EMEL'İN SİHİRLİ ELLERİ

EMEL'İN SİHİRLİ ELLERİ

YAPILIŞI

Sade kek için

Yumurta sarısı ve beyazları ayrılır ,sarısı krema kıvamı alana kadar beyazı kar gibi olana kadar çırpılır.
Sade keki hazırlamak için yumurta sarısının yarısı ayrılır ve şekerle çırpılır.
Suyu ,unu,vanilyası ve kabartma tozu eklenip karıştırılır son olarak  yumurta beyazının yarısı eklenir söndürülmeden karıştırılır sade kek karışımı hazır.

Ispanaklı kek için

Yumurta sarısının kalanı ve şeker çırpılır.
Suyu ,unu vanilyası,kabartma tozu ,ıspanak püresi eklenir karıştırılır.
Son olarak kar halini almış yumurta beyazları söndürülmeden karışıma eklenir karıştırılır.
Karışımlar buzdolabı poşetlerine boşaltılır,sıkıca bağlanır,poşetlerin ucu makasla kesilir .
Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine verev gelecek şekilde şeritler halinde karışımlar sırasıyla sıkılır ,karışım bitene ve tepsiyi tamamlayana kadar aynı işleme devam edilir.
ISPANAKLI RULO ŞERİT PASTA KEKİ fırına girmeye hazır.
Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 15-20 dakika pişirilir.
Pişen kek soğumadan ,önce, ıslatılmış temiz bir bezle rulo şekli verilir ve 30 dakika soğumaya bırakılır
Pastanın içi için puding hazırlanıp soğumaya bırakılır.
Soğuyan kek  yağlı kağıttan ayrılır ve puding kekin üzerine yayılır.
Parçaya ayrılmış çilekler, damla çikolata serpilir kek yavaşça ve sıkıca  rulo şekli verilir.
Üzeri çilek ve çikolatayla süslenir.
Dolapta 1 gece bekletilir.

ISPANAKLI-ÇİLEKLİ ŞERİT PASTA servise hazır.







Paylaş:Facebook Twitter Google+

6 yorum:

  1. ellerine sağlık canım nefis görünüyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. TEŞEKKÜR EDERİM ABLACIĞIM,BEĞENMENİZE SEVİNDİM :)))))))))

      Sil
  2. Ellerinize saglik ispanak oldugunu anlamak mumkun deil sanki antepfistigi cok cekici bir tarif :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. TEŞEKKÜR EDERİM,AYRICA BLOĞUNUZU TAKİBE ALDIM.TarifDenince TubaKacarAKSOY

      Sil
  3. tesekkur ederim hos geldiniz sefa getirdiniz :) umarim birbirimize fikir oluruz :)

    YanıtlaSil
  4. Elinize sağlık harşka bir pasta sunumu çok şık sevgiler

    YanıtlaSil