13 Haziran 2014 Cuma

Merhabalar,yine leziz bir tarifle karşınızdayım.Yeşil Mercimekli Tahinli Börek.Bu böreği ilk defa arkadaşım Eylemde yemiştim harika bir lezzet tabi ki Eylemin ellerinden olunca daha da güzel kahvaltıya gittiğim bir gün bu böreği hazırlamış  ilk defa tattığım da çok beğenmiş ve sonrasında bende denemiştim, o gün bugün bizim favori lezzetlerimiz arasında, hafta sonu kahvaltısı için farklı doyurucu bir börek arayanlara Yeşil Mercimekli Tahinli Börek.Tarifi  paylaştığı için'' Eylemin Mutfağına 'çok teşekkürler......
TAHİNLİ RULO BÖREK TARİFİ,TAHİNL MERCİMEKLİ RULO BÖREK TARİFİ,YEŞİL MERCİMEKLİ TAHİNLİ PARMAK BÖREK BÖREK NASIL YAPILIR,TAHİN,MERCİMEK ,RUKO BÖREK ÇEŞİTLERİ,BÖREK TARİF, BÖREK ÇEŞİTLERİ,YEŞİL MERCİMEKLİ TARİFLER,TAHİNLİ TARİFLER,YEŞİL MERCİMEKLİ BÖREK TARİFİ,

EMEL'İN SİHİRLİ ELLERİ

  1. MALZEMELER

  2.  6 ADET YUFKA
  3. 1 SB YEŞİL MERCİMEK (haşlanmış)
  4. 1 BÜYÜK SOĞAN
  5. 1/2 BAĞ MAYDANOZ
  6. 1 ÇB TAHİN
  7. 1 SB SIVI YAĞ
  8. TUZ,KARABİBER

  1. EMEL'İN SİHİRLİ ELLERİ

    YAPILIŞI

    Tavaya sıvı yağ alınır üzerine küp doğranan soğan eklenir kavrulur.
    Maydanoz ince doğranır.
    Karıştırma kabına  mercimek ,maydanoz,soğan ,tuz,karabiber eklenir ,karıştırılır.İç harç hazır edilir.
    Tahin ve sıvı yağ karıştırılır.Yufka tezgaha serilir ilk yufkaya  tahinli sos sürülür.
    2.yufka yada aynı işlem uygulanır,yufka 8 parçaya bölünür, yufkanın uç kısımlarına (sigara böreğinde olduğu gibi)
    iç harç yayılır sarılır.
    Kalan yufkalara da aynı işlem uygulanır kalan sostan böreklerin üzerine sürülür.
    Önceden ısıtılmış 175 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
     TAHİNLİ YEŞİL MERCİMEKLİ BÖREK servise hazır.




Paylaş:Facebook Twitter Google+

1 yorum:

  1. ellerine sağlık. Haşhaşlısıd açok güzel oluyor. Sanırım buda çıtır çıtır olmuş.

    YanıtlaSil