14 Haziran 2014 Cumartesi

Merhabalar.Dün Karneler alındı tatil başladı,kızım daha şimdiden sıkıldım ,oyun oynayalım ,falan arkadaşıma gidelim şunu yapalım bunu yapalım diye başladı. Neyse ki havuzu var.Eşimde azları yoğunlukla evde bu sayede ben evde ev işleriyle meşgulken onlarda birlikte havuz keyfi yapıyorlar.Bu akşam eşimin iş arkadaşları yemeğe gelecekler hal böyle olunca ben mutfağa kapanmış haldeyim ne pişirsem derdinde hangi tatlıyı hazırlasam hem şerbetli olsa hemde yaz sıcağında ağır gelmese de damaklarımız şenlense derken misafirlerim için Şehzade Tatlısın yapmaya karar verdim.Bu güzel tatlıyı sizlerde yapmak isterseniz tarifi hemen altta.
EMEL'İN SİHİRLİ ELLERİ

EMEL'İN SİHİRLİ ELLERİ

MALZEMELER

1 PK PAKMAYA VANİLYALI PUDİNG
1 SB İRMİK
125 GR MARGARİN (oda ısısında)
1 YUMURTA
1 PK KABARTMA TOZU
2-2,5 SB UN

ÜZERİ İÇİN

1 ÇB HAŞHAŞ
1 KASE BÜTÜN FINDIK

ŞERBETİ İÇİN

3 SB ŞEKER
2,5 SB SU
1/4 LİMON 

YAPILIŞI

Tencereye su,şeker alınır karıştırılır ,şerbet kıvam almaya başladığında limon sıkılır bir taşım kaynatılır soğumaya bırakılır.
Yoğurma kabına ,puding,margarin ,yumurta,iyice karıştırılır.
İrmik,elenmiş un,kabartma tozu eklenir yoğrulur. 
Yoğrulan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılır ve haşhaşa bulanır.
Hamurun tamına aynı işlem uygulanır.Kurabiyeler tepsiye dizilir üzerine fındık batırılır.
Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 15-20 dakika pişirilir.
Tatlıyı fırından alır almaz şerbeti gezdirilir,şerbeti çekmesi yumuşaması beklenir.

ŞEHZADE TATLISI servise hazır.

AFİYET OLSUN .......




Paylaş:Facebook Twitter Google+

0 yorum:

Yorum Gönder