9 Mayıs 2014 Cuma

Merhabalar. Hafta sonu geldi .Bu akşamın yemeği Tavuk kanatlı araka.Bizim evde çok sevilen bir yemek .Biz severek yiyoruz sizlerde seversiniz umarım.
EMEL'İN SİHİRLİ ELLERİ
EMEL'İN SİHİRLİ ELLERİ

MALZEMELER

10-12 ADET TAVUK KANAT-BUT
250 GR ARAKA
1 ORTA BOY PATATES
1 ORTA BOY SOĞAN
3-4 DOMATES
1 YK BİBER SALÇASI
1 TK DOMATES SALÇASI
TUZ,KARABİBER, KEKİK

YAPILIŞI

Tencereye ,salçalar,küp doğranmış soğanlar eklenir kavrulur.
Domatesler rendelenir salçalara eklenir.
Yıkanmış tavuk kanatlar ,salçalı karışıma eklenir 1,5 sb sıcak suyla 5-10 dakika pişmeye bırakılır.
Tavuklara arakalar eklenir yemeğin suyu kontrol edilir .
Tavuk kanatlar ve arakalar yumuşamaya yakın büyük küp doğrana patates ,tuz,karabiber,kekik eklenir bir taşım kaynatılır ateşten alınır.
ARAKALI TAVUK KANAT yemeği servise hazır.

AFİYET OLSUN.....




Paylaş:Facebook Twitter Google+

0 yorum:

Yorum Gönder