14 Mayıs 2014 Çarşamba

Merhabalar.Milletimiz için büyük acılar veren haberler aldık.Rabbim Ailelerine ve sevenlerine sabırlar versin .Maden kazasında hayatını kaybeden işçilerin Ailelerine sabır versin.Mekanları cennet olsun.Dilerim bundan sonra başka kayıplar olmaz dilerim başka çocuklar babasız kalmazlar,bu son olsun.....
EMEL'İN SİHİRLİ ELLERİ

EMEL'İN SİHİRLİ ELLERİ

MALZEMELER

1,5  SB PİRİNÇ
1 ÇB YILDIZ ŞEHRİYE
2 YK TERE YAĞ
3 YK SIVI YAĞ
TUZ,KARABİBER

YAPILIŞI

Tavaya tereyağ ve yıldız şehriye kavrulur.
Kavrulan şehriyenin üzerine 1 su bardağı kaynar su dökülür .
Tuzu gezdirilir orta ateşte şehriyeler kabarmaya  bırakılır.
Tavaya tereyağ sıvı yağ alınır eritilir.
Eriyen yağ üzerine yıkanmış pirinçler eklenir birlikte biraz kavrulur.
Pirinçlerin üzerine 3 bardak sıcak su eklenir tuzu karabiberi gezdirilir .
Orta ateşte 10-15 dakika pişmeye bırakılır.
Pilavımız pişti .
Küçük bir kase alınır hafif ıslatır .
 Önce şehriye ,üzerine pirinçler eklenir bastırılır ve pilav servis kasesine ters çevrilir.
 ŞAPKALI PİLAV ''YILDIZ ŞEHRİYELİ'' servise hazır.

AFİYET OLSUN.........


Bu pilavı birsencede görmüş ve çok beğenmiştim tarif için teşekkürler.

Paylaş:Facebook Twitter Google+

0 yorum:

Yorum Gönder