Merhabalar.19 MAYIS ATATÜRK'Ü ANMA GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI kutlu olsun.
|
EMEL'İN SİHİRLİ ELLERİ
MALZEMELER
250 GR KIYMA
6 ADET PATATES
1 ÇB KIRIK PİRİNÇ
2 ADET SOĞAN
2 ADET YEŞİL BİBER
1-2 DİŞ SARIMSAK
1 YK DOMATES SALÇASI
1 TK BİBER SALÇASI
1 TK KURU NANE
TUZ,KARABİBER,KİMYON
KIZARTMAK İÇİN SIVI YAĞ
YAPILIŞI
Patatesler soyulur,içleri oyulur kızgın yağda 1-2 dakika kızartılır.
Tavaya sıvı yağ kıyma alınır,kavrulur.
Kavrulan kıymaya küp doğranan soğan eklenir,kavrulur.
Karışıma salçalar eklenir tekrar salçaların kokusu çıkana kadar kavrulur,biberleri eklenir..
Yıkanan pirinç,baharatlar,tuz eklenir karışım ateşten alınır.
Kızartılan patateslerin içine karışım paylaştırılır.
Pişirme kabına patatesler alınır .
Patateslerin üzerine 1,5 su bardağı su gezdirilir orta ateşte 20-25 dakika pişmeye bırakılır.
KIYMALI PATATES DOLMA servise hazır.
|
Paylaş:Facebook
Twitter
Google+
0 yorum:
Yorum Gönder